Политика

Доган: Костов, както винаги, лъже! ДПС никога не е искало оставката на Богомил Бонев

Доган: Костов, както винаги, лъже! ДПС никога не е искало оставката на Богомил Бонев

доган560x315
„Костов, както винаги, лъже! ДПС никога не е искало оставката на Богомил Бонев“. Това заяви пред Епицентъър.бг почетният председател на Движението д-р Ахмед Доган, провокиран от поредната остра полемика между бившия премиер на СДС и вътрешния министър в първото правителство на СДС.

 

ДПС никога не е искало оставката на Богомил Боонев като вътрешен министър. Костов се възползва от напрежението между СДС и ДПС, за да урежда вътрешно-политическите си проблеми. Той виждаше в лицето на Богомил Бонев много сериозен конкурент“,  разкри Доган, който лично се обади в медията ни, за да припомни събитията отпреди 21 години.

 

 

 

 

Вчера в интервю по Дарик радио бившият премиер Иван Костов зададе въпроса: „Не разбирам защо гражданите избират джипката и коалицията с Доган“.

 

 

 

 

Днес с пост във Фейсбук Богомил Бонев му отговори: „Ще си отговориш, когато си отговориш на въпроса, защо се разделихме по искане на Доган. Поне пред мен така се оправда. Доган ми искал оставката. Не съм бил намерил диалог с него“. 

 

 

 

 

С извявлението си Доган разплита спора, като разкрива, че през 1999 година по време на големия ремонт на кабинета на СДС Костов е излъгал Бонев, обяснявайки, че отстраняването му от правителството е по искане на ДПС, защото „не намерил диалог с Доган“.

 

 

 

 

Истината е, че Костов е елиминирал вътрешния министър, заради високия му по това рейтинг и заради факта, че беше тръгнал по следите на синята корупция, което предизвика отпор на сините партийни апаратчици. По това време корупцията бе прояла управляващата партия и държавата и се бе превърнала във визитка картичка за управлението на Иван Костов.

 

Източник: „Епицентър“

Политика

More in Политика

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024