Коментари

Д-р Цветеслава Гълъбова: Г-жо Сунгарска, не сме идиоти и спрете да вменявате на хората чувство на вина!

Д-р Цветеслава Гълъбова: Г-жо Сунгарска, не сме идиоти и спрете да вменявате на хората чувство на вина!

 

Катя_Сунгарска_2641993744209201356_big

 

 

 

В последните дни в сутрешните блокове често виждаме г-жа Катя Сунгарска – пиар /тази чудна българска абревиатура/ да мрънка /съжалявам, че се налага точно тази дума да употребя/ и да вменява вина на хората, че са болни, че са тревожни, че търсят спешна помощ.

 

 

 

 

С хленчещ и внушаващ драматизъм глас моли да пощадим колегите спешни медици. Не зная дали наистина мисли всичко, което говори или има някакъв интерес, но бих я попитала какво ако правим ние, редовите българи, ще се води, че сме пощадили колегите.

 

 

 

 

Да, броят на повикванията е увеличен, което съответства на информацията, че има нов пик на корона вирусната инфекция. Да, много хора нямат нужда точно от спешна помощ, защото нямат животозастрашаващо състояние, но всички живеем една година в непрекъснат страх, угнетени сме, напрегнати, тревожни, уплашени и търсим помощ.

 

 

 

За сведение на г-жа Сунгарска, която напоително и драматично говори за „колегите“ /все пак тя е завършила НАТФИЗ/ при паническите кризи, които неимоверно зачестиха, симптомите могат много да наподобят инфаркт, инсулт, остър корем, т.е. все наистина спешни състояния. И г-жа Сунгарска очаква всеки българин да знае тези неща, сам да си направи диференциалната диагноза и да не звъни на ЦСМП.

 

 

 

Г-жо Сунгарска, хората са много, ама много уплашени, а страхът и паниката демобилизират и деморализират. И Вашето включване с дълбок и драматичен глас не помага. Тактиката ви – на Вас и службата, която представлявате, би трябвало да е съвършено различна – много добър пример беше младият лекар, който вчера гостува на Георги Любенов – умерено и спокойно говорене за реално съществуващата болест, без изхвърляне и излишен драматизъм. Г-жо Сунгарска, ние не сме нация от идиоти и спрете да вменявате на хората чувство на вина.

 

 

 

Достатъчно ни е, че една година сме в режим на десоциализация, ама предостатъчно. Драмата е, че Вие не подхождате с емпатия към пациентите, а назидавате и поучавате. Нека думата имат колегите, които наистина се срещат с болните и техните проблеми, а не да слушаме Вашите интерпретации по темата.

 

 

 

Друг път ще напиша в отделен пост каква е нашата практика с ръководството на ЦСМП, когато става дума за психично болни. Подчертавам – ръководството, а не медицинските специалисти. И този пост е към Вас персонално и към ръководстсвото на ЦСМП, не се опитвайте да си играете с думите, защото не сте убедителна.

 

 

 

Д-р Цветеслава Гълъбова, Фейсбук

Коментари

More in Коментари

събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024
sivilov

Ал. Сивилов: „Терористичният акт е организиран от хора, които не искат войната да спре“. И каза кой има най-голяма полза

март 23, 2024
960x540

Хора без чест и достойнство ни разиграват и мислят, че им вярваме

март 19, 2024
мигри

Трябват масови протести, защото утре, за което някои хора от години предупреждавахме, вече е днес…

март 10, 2024
волгинphpuekalp_800x

Урсула и урсулите с кожата си усещат, че краят на клиширания ЕС наближава

март 7, 2024
ирини

Дъщеря съм на човек, който на 17 години хваща пушка, за да се бори срещу неофашистката хунта в Родината си

март 6, 2024