Коментари

Журналистът Мирослав Иванов: Как щеше да ме умори българският К-19 модел

Журналистът Мирослав Иванов: Как щеше да ме умори българският К-19 модел

1616768743_2

 

 

 

„Както знаете, нашата ковид система е най-добрата и всички по света ни зафалят и се чудят как се справяме.

Днес ще ви разкажа как (евентуално) се оцелява в нея. От първо лице.

 

Един хубав ден просто ви съобщават, че на работното си място сте имал контакт с доказано заразен/болен. По Божията воля не влизате в графата „контактен“ с 10-дневна карантина. А е по Божията, защото правилата за това карантиниране са толкова разтегнати (поне 15 мин. контакт, на под 2 метра, без маски и т.н.), че практически си е лотария дали РЗИ ще те пишат „контактен“.

 

 

Но колкото и ненормално или неморално да звучи това, това да не сте карантиниран като контактен, да ходите напред-назад да ръсите вирус, ако сте безсъвестен, е много добре за вас.

 

Защото когато ви се появят симптомите на ковид все още ще бъдете допуснат от системата да се тествате. А тестът, повярвайте ми, е много важен, защото и без друго е сред малкото инструменти, с които ще разполагате за да могат лекарите да ви назначават лечение.

 

Веднъж положили положителен ковид тест вие вече сте аут от системата. Ама как така? Ами така.

 

 

Това, което вие получавате е „преглед“ по телефона от личния си лекар, рецепта с лекарства, които някой друг трябва да ви купи, ако фармацевтите се съгласят да отпуснат антибиотик на юнашко доверие и 14-дневна забрана за напускане на адреса си. С това българската система за борба с ковид пандемията е приключила с вас.

 

Когато след няколко дни престой и „домашно лечение“ – т.е. лечение на око (по-скоро на ухо), се установи, че работата при вас не върви съвсем по лекия план, ще имате две възможности.

 

Първата е да спазвате правилата и тъй като нямате право да излизате от вкъщи и да отидете на преглед с рентген, трябва да повикате Спешната помощ.

Ама Спешна помощ вика: „Моля, пощадете ни, не ни занимавайте ако нямате задух и не сте спешно за болница“.

 

 

Та ако нямате задух, но кашляте, имате температура и изобщо сте на ръба на това да станете като за болница – имате само един вариант. Ставате един нарушител и криминално се озовавате в енската болница за преглед и снимка на дробовете ви.

 

 

Това реално може и да предотвартява по-висок натиск над болничната система, но формално си ви превръща в закононарушител. Ако РЗИ дойде да ви инспектира дали спазвате карантината ви заплашват 5000 лв. глоба и до 3 г. затвор.

 

Та така, българската ковид система е това – избор между глоба и затвор, или да чакаш да получиш задух, за да станеш за Спешна помощ.

 

Ако се чудите защо са пълни болниците – затова са пълни. Защото хората просто отиват в тях. Те предпочитат не да спазват правилата: тест – карантина – домашно лечение. А предпочитат да отидат в болницата. И честно казано аз ги рзбирам.

 

Иначе отпадат от системата и остават в ръцете на Господ“, пише за своя личен случай журналистът Мирослав Иванов.

 

19 минути

 

https://19min.bg/news/8/148331.html?page=2

Коментари

More in Коментари

1249613

Колтуклиева: Личният му „Лексус“ стои в двора на кооперацията, а борецът за евроценности използва държавата за лична употреба

май 17, 2024
урумов

Започна промиването на мозъци за покушението срещу Роберт Фицо

май 16, 2024
qvor-dachkov-e1486391023192_1746892204914951909_big

Дачков коментира Волгин по „Панорама“: Това е единствената мотивация при 100% от кандидатите

май 11, 2024
960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024