Политика

Икономическият министър: По време на криза ние единствени в света вдигнахме заплатите с 10 %, включително и в частния сектор

Икономическият министър: По време на криза ние единствени в света вдигнахме заплатите с 10 %, включително и в частния сектор

 

big_3

 

 

По време на световна криза България е номер 1 по ръст на заплатите. По време на криза ние повдигнахме заплатите с около 8-10 процента. И то не само в държавния, но и в частния сектор. Така че ние постигнахме едно солидно ниво по време на криза.

 

 

Това коментира в ефира на Нова тв Икономическият министър на ГЕРБ Лъчезар Борисов.

 

 

Като слушам министъра какви първенства имаме, очаквам като изляза от студиото, да попадна в райската градина. За съжаление обаче, истината е съвсем друга. България е лидер, но по брой починали. Лидерството е в провал на това правителство и това управление. Всичко останало, което беше направено като здравни и икономически мерки, за нас те са твърде закъснели, твърде спорни и твърде неадекватни, посочи Христо Проданов, БСП.

 

 

Данните сочат, че в България няма фирми, които са по-зле от миналата година. Т.е. фирмите, които са изпаднали в несъстоятелност, в ликвидация са или не са активни, запазват своите нива и намаляват с 4% в сравнение с 2020 г., контрира го министърът.

 

 

 

Сигурно е вярно това, което казва министърът, но усещането сред хората е друго. Тези големи числа, които изтъквате в студиото, усещането сред хората е съвсем друго, даже точно обратното. От 10 г. на власт са популизмът и национализмът. От 10 г. държавата се движи инерционно в областта на икономиката, без ясни цели, без критерии и приоритети.

 

 

 

Всяка година престоя на управляващите струва на гражданите 2 млрд.лв. и 50 000 емигранти. Доверието сред хората ги няма въпреки „вашите успехи“, коментира на свой ред Бюрхан Абазов от ДПС.

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024