ОБЩЕСТВО

Кантарджиев: Ваксинираните да хапват домати и да пият доматен сок, за да нямат кръвосъсирване

Кантарджиев: Ваксинираните да хапват домати и да пият доматен сок, за да нямат кръвосъсирване

big_121

 

 

 

Когато мерките продължават повече от две седмици, се натрупва една умора. Но ние сме стигнали крайностите, както в други държави – полицейски час, смс да излезеш, за да си купиш хляб.

 

 

 

Вече една година се натрупва една умора в хора, едно напрежение, също така натрупва се и умора в органите, които трябва да проявяват контрола. Това са РЗИ, Агенцията по храните и полицията. Именно затова се предприемат такива мерки, казваме го разхлабване.

 

 

Това каза проф. Тодор Кантарджиев в „Тази сутрин“ по бТВ.

 

 

Нищо толкова не се охлаби, защото вчера електронната ми поща беше пълна с писма на възмутени граждани. Те казват: 10 000 в болницата, вие пускате мерките, какво ще стане. Чакайте бе, нищо толкоз не се пуска. Маските си остават и да не се събираме с много хора.

 

 

За мерките се гледа натоварването на болниците, натоварването на системата, на болните в интензивните отделения, на болните в болниците. Но да ви кажа, сериозна е ситуацията, именно затова, това, което казват лекарите, да се спазва – маските и да не се събираме с много хора, допълни проф. Кантарджиев.

 

 

 

Започнат ли десет души да заразяват 20 или 25, каквито са потенциалните възможности на този британски вариант, тогава нещата става лоши. Сега сме в една плато, до седмица трябва да започне спадане на броя на случаите. 1,8 милиона българи са с имунитет срещу вируса.

 

 

 

Борим се максимално бързо да ваксинираме, всичките ваксини, които идват, в рамките на дни да бъдат поставени. Смятаме, че до края на лятото ще бъде имунизирано 70 % от населението и вирусът ще се разпространява по-слабо. Тези, които са ваксинирани, да хапват домати и да пият доматен сок, за да нямат кръвосъсирване, каза още проф. Тодор Кантарджиев.

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024