Политика

Караянчева: Комунизмът искаше да смаже знаещите и можещите

Караянчева: Комунизмът искаше да смаже знаещите и можещите

 

karaancheva-komunizmat-iskashe-da-smaje-znaeshtite-i-mojeshtite-1

 

 

„Комунистическата власт не зачиташе човешкия живот. Този режим искаше да смаже знаещите, можещите и различните хора – спомнете си престъпния „Народен съд“, изтребил част от цвета на нацията. За да не допуснем мрачните страници от миналото да се повторят, трябва непрекъснато да осъждаме тоталитарните режими и да разкриваме цялата историческа истина за зверствата. Ето защо един от големите успехи на правителството беше включването на комунизма в учебниците по история на десетокласниците“.

 

 

 

Това каза председателят на парламента Цвета Караянчева при почитането на паметта на жертвите на комунизма в лагера „Слънчев бряг“ край Ловеч.

 

 

 

„Не сме забравили и не сме простили!“ – обяви областният лидер на СДС д-р Георги Митев, кандидат за народен представител от 11 МИР – Ловеч. Пред паметта на мъртвите се поклониха и евродепутатът Александър Йорданов, кандидатите за народни представители от коалиция ГЕРБ-СДС в Ловеч Ирина Митева, Иван Миховски, Ваня Събчева и Владислав Радоев, представители на политически партии, община Ловеч, граждани.

 

 

 

Днес и водачът на листата на Коалиция ГЕРБ-СДС за област Ловеч Николай Нанков написа в личния си профил във Фейсбук: „Дълбок поклон пред жертвите на престъпния комунистически режим! Дълбок поклон и пред техните близки, опустошени от нечовешката мъка на една ужасяваща смърт, причинена в уж мирно време от българи на българи. Ловеч не заслужава проклятието „Слънчев бряг“, Ловеч и неговите днешни жители заслужават в новата история на този град да има достойно светло бъдеще! А лагерът „Слънчев бряг“ да е само страница, далечна страница в тази история, която никога повече да не се написва!”

 

Факти бг

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024