ОБЩЕСТВО

Кунчев вдигна ръце: Мили хора, нито Щаба, нито РЗИ произвеждат вируси, нито ги разпространяват

Кунчев вдигна ръце: Мили хора, нито Щаба, нито РЗИ произвеждат вируси, нито ги разпространяват

 

big_1

 

 

 

Как да обясня на едно търговищко село, където няма нито един случай на ковид, че спираме децата от училище!? По-добре е да се взимат решенията на регионално ниво, коментира новата стратегия за мерките доц. Кунчев в ефира на Нова тв.

 

 

 

Хората са уморени. Те вече не желаят да слушат никакви факти. Те са емоционални и си искат предишния живот без каквито и да било обсъждания. Насочват към нас отрицателната си енергия. Но мили хора, нито Щаба, нито РЗИ произвеждат вируси, нито ги разпространяват, нито пък изпитват удоволствие от това да ви спират дейността. Но изглежда някои хора трудно го разбират това.

 

 

 

Много е трудно да се угоди на всички в такава ситуация. Аз на мейла си получавам два вида писма. Едните ни обиждат, че сме идиоти, защото сме спрели децата от училище и ги оставяме без бъдеще. Другите са, че сме убийци, защото пък техните деца все още ходят на училище, ще се заразят и ще ги затрием, разказа Кунчев.

 

 

 

По-голямата част от съмнителната партида на Астра Зенека, която бе доставена у нас, вече е използвана. По данни от вчера над 90% от ваксините са приложени, както е и в повечето страни. Ако в някоя от държавите има по-големи останали количества от тази партида, има по-голяма логика да се вземе решение за преустановяване на ползването.

 

 

Ние сме заинтересовани системата за нежелани лекарствени реакции да работи. И сме направили системата така, че който има и най-малките оплаквания, да съобщава – демократичен процес. До момента ние имаме малко над 830 съобщения за нежелани реакции на базата на направените 305 000 ваксини. Това е нормално.Над 95% от оплакванията са стандартни, за които всички знаем – лека болезненост, леко втрисане, няколко часа неразположение, гропоподобни симтоми. Но когато има по-сериозни оплаквания – като тромбоемболия, веднага се свиква експертен съвет, който да гледа цялата документация, да види дали този пациент е имал предишни подобни прояви, посочи той.

 

 

 

И допълни, че породи ли се съмнение за нещо, веднага се спира цялата партида.

Ген. Мутафчийски в рамките на 24 часа превърна две отделение в ковид отделения и те се напълниха за едно денонощие. Затова той е по-критичен към заболеваемостта. За момента смъртността расте паралелно с растежа на заболеваемостта, посочи той.

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

960x540

Музеят на сатирата в Габрово издокара Христо Иванов като тлъста куртизанка по жартиери и мазно кафе

май 18, 2024
3304fa90f521d83df63fc0ab1522882e

40% от българите не са прочели нито една книга миналата година, близо 2/3 не са ходили на театър

май 18, 2024
phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024
1249613

Колтуклиева: Личният му „Лексус“ стои в двора на кооперацията, а борецът за евроценности използва държавата за лична употреба

май 17, 2024
Image_17939093_40_0

Край на авантата: Даваш стая или апартамент под наем на туристи – НАП разбира веднага

май 17, 2024
c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024