ОБЩЕСТВО

Кунчев заговори за удължаване на мерките: Връзка между пандемията и изборите не виждам

Кунчев заговори за удължаване на мерките: Връзка между пандемията и изборите не виждам

kunchev-stisnete-zabi-oshte-malko-tova-260
Всяко струпване на хора е опасно. Мерките ли пазят или поведението ни? Каквото и да разпореждане, ефекта ще е минимален, ако мерките не се спазват. Това каза по БТВ доц. д-р Ангел Кунчев. Ето какво още отбеляза той:

Очаквам да минем пика на тази вълна. А дали ще стане, няма как да пророкуваме. Тази инфекция показа, че няма праг. Важна е тенденцията – дали вълната е достигнала пика. За 10 дни ще се види тенденцията. Заразяването става и във фитнеса и в магазина. Едно е тихо да пазаруваш, друго е да спортуваш, да дишаш и да разпръскваш вируса. На въпрос дали мерките ще се удължат каза: „Всичко е възможно“.

 

 

Връзка между пандемията и изборния процес не виждам. Рискът да гласуваш е равен или по-малък при  извършване на всяка друга дейност. Вътре с никой не се ръкува. Въпросът е да не изберем пиковият час.

 

 

Частта на изкаралите ковид или ваксинираните са все още малко. Това не може да повлияе на епидемичния процес. Трябва да има причини за високата смъртност. При тежки хронични заболявания пациентът е рисков.  Другите заболявания не се неглижират,  но персоналът на болниците е малък. До момента няма засечен южноафрикански щам на вируса. Но имаме много от английския.

 

 

Вирусът непрекъснато ще създава нови щамове и ние ще се опитваме да го догонваме. Ваксините ще се доработват, за да открият всички щамове. Може да стигнем до 50 хиляди ваксинирани дневно, стига да дойдат ваксините. Европа си даде сметка, че трябва да произвежда ваксини. Не съм наясно с идеята да произвеждаме ваксини. Вероятно няма да е българска ваксина. Тя ще излезе късно и няма да е на пазара.

 

Би ти ви, Фрог нюз

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
big_23a1

Ресторантьор: Стане ли безплатна водата по заведенията, ще има тарикати, които ще поръчват само нея

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
960x540

Обява за продажба на къща и парцел в Родопите взриви мрежата

май 6, 2024
extlb9pkgsfa1pgpezzg

Армията ни продължава да намалява, военните пилоти почти не летят, а моряците не плават

май 5, 2024
nova-tv-rozhdestvo-768x397

Нова телевизия сцепи мрака с идиотски гаф за Великден

май 5, 2024