Коментари

Татяна Дончева разказа играта на Ангелов: „Сестринско дело“ направи министъра професор

Татяна Дончева разказа играта на Ангелов: „Сестринско дело“ направи министъра професор

1617044958_7

 

 

Броени дни преди изборите Татяна Дончева направо разката здравния министър Костадин Ангелов, като разкри съмнителни подробности около неговото кариерно израстване.

 

 

Ето какво разказа Дончева на своята Фейсбук стена:

 

 

„Очевидно научната кариера на здравния министър се нуждае от по-сериозен преглед. Такъв преглед ще може да бъде направен след 4 април, когато той вече няма да бъде министър.

 

 

 

Прави впечатление, че през 2013 г.  със заповед на тогавашния министър Десислава Атанасова никому неизвестният обикновен доктор Костадин Ангелов е назначен за директор на Александровска болница при наличието на много други хабилитирани лекари, като сменя академик Лъчезар Трайков.

 

 

 

През 2014 г. той става доктор на медицинските науки. Като забележете, едно и също лице едновременно е негов научен ръководител, рецензент и председател на научното жури. Три месеца, след като става доктор на медицинските науки, вече е доцент.

 

 

 
Сред публикациите, изброени в Регистъра на научните длъжности и дисертации към НАЦИД липсва втора дисертация или хабилитационен труд за професор.

 

 

 

Няма нито една негова лична публикация, а само съавторски – с по пет, десет и повече съавтори. Същевременно са му признати публикации в списанието за медицински сестри „Сестринско дело”, медицинско издание, третиращо проблемите на сестринството.

 

 

 

 

Тези публикации нямат  общо с темата на професурата му, която е по рак на стомаха. Зачетени като научен принос са му доклади от конференции за обучения на специалисти по здравни грижи, които касаят работа на медицински сестри, както и няколко доклада от конференции по офталмология за зрението на децата в ранна  училищна възраст, след като той кандидатства за професор по хирургия (б.р.коремна)“,пише Татяна Дончева от Изправи се! Мутри вън!

 

 

 

19 минути

 

https://19min.bg/news/8/148444.html#148444

Коментари

More in Коментари

събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024
sivilov

Ал. Сивилов: „Терористичният акт е организиран от хора, които не искат войната да спре“. И каза кой има най-голяма полза

март 23, 2024
960x540

Хора без чест и достойнство ни разиграват и мислят, че им вярваме

март 19, 2024
мигри

Трябват масови протести, защото утре, за което някои хора от години предупреждавахме, вече е днес…

март 10, 2024
волгинphpuekalp_800x

Урсула и урсулите с кожата си усещат, че краят на клиширания ЕС наближава

март 7, 2024
ирини

Дъщеря съм на човек, който на 17 години хваща пушка, за да се бори срещу неофашистката хунта в Родината си

март 6, 2024