ИНЦИДЕНТИ

Трагедия: Майка и дъщеря в Стара Загора се самоубиха заедно, като скочиха от седмия етаж

Трагедия: Майка и дъщеря в Стара Загора се самоубиха заедно, като скочиха от седмия етаж

 

big_161175218_10216540983391529_3847322488472255380_n_1_5d7

 

 

Бедността и мизерията подтикна майка и дъщеря да се самоубият в Стара Загора.

Двете скочиха от седмия етаж на блока.

 

 

Двете живеели в крайна бедност.  Майка и дъщеря се самоубиха заедно, като скочиха от жилището си на седмия етаж в блок на улица „Мусала“ в Стара Загора. Трагедията се разиграла малко след 12:30 часа в четвъртък.

 

 

 

Две осемгодишни деца, които играели наоколо, разказват, че първо паднало тялото на майката, а миг след това върху нея се стоварила и дъщерята, пише вестник 24 часа.

 

 

 

Живеели в мизерия. Двете скочили от прозореца вляво, който и днес беше отворен.

 

 

 

Двете жени издъхнали на място. По случая е образувано досъдебно производство за склоняване към самоубийство, но на този етап разследващите нямат улики за извършено насилие над мъртвите.

 

 

 

Пенка и Велина горели вестници в кюмбе тип

Пенка и Велина горели вестници в кюмбе тип „циганска любов“, за да се стоплят през зимата.

 

 

 

Пенка Христова, на 63 години, и дъщеря й Велина, на 45 години, живеели крайно бедно в гарсониера във вход Б на панелен блок на улица „Мусала“ 22. Възрастната жена била почти сляпа, дъщеря й била в ролята на нейн асистент. Затова и доходите им били малки – пенсията по болест на майката и асистенската заплата на дъщерята.

 

 

 

Майката и дъщерята живеели мизерно, вместо на легло, двете спели върху дървена врата.

Майката и дъщерята живеели мизерно, вместо на легло, двете спели върху дървена врата.

 

 

Съседи разказват, че Пенка, която била от село Средец, отдавна била разведена. Имала и друга дъщеря, но тя останала да живее при бившия й съпруг.

 

 

 

Навремето жената продавала билети на автогарата, но започнала да ослепява. С дъщеря си живеели затворено, почти не контактували със съседите си и не се оплаквали. Правели дълги разходки по улицата почти всеки ден, без да разговарят с хората. Специалисти ги определят като психически обременени, но двете жени били кротки и не създавали проблеми в блока. Между двете нямало караници и крясъци, само вечер, неясно защо, чукали много по пода.

 

 

 

Майката и дъщерята не се оплаквали от положението си, не търсели и помощ от съседите си. Все пак хората знаели, че двете имат проблеми и ги оставили да плащат по-малко от останалите във входа за асансьор и чистачка.

 

 

 

Във фаталния ден жените оставили личните си карти и малко пари в найлонови торбички, след което скочили от прозореца на апартамента си. Предполага се, че първо дъщерята помогнала на почти сляпата си майка да се качи на прозореца и да скочи, след което веднага я последвала, без да се колебае.

 

 

Решението им вероятно било обмислено предварително. Повиканите по сигнал полицаи разбили вратата на жилището, за да влязат вътре. Те и поканените поемни лица останали удивени от мизерията, на която се натъкнали в гарсониерата. Стените били оставени на панел, макар по тях да личали следи от някогашни тапети. На повечето места не личала и балатумът на пода. Жените имали много малко мебели и спели върху дървена врата вместо на легло, завивали се със скъсана черга. В печка тип „циганска любов“ горели вестници, за да се стоплят. Наоколо се търкаляли празни буркани от консерви и компоти, в щайга имало хляб.

 

 

 

В деня на трагедията в гарсониерата имало ток, но двете жени дължали на енергото към 200 лева, според съседи. Те казаха, че имало дни, в които Пенка и Велина нарочно изключвали бушоните, за да не харчат електричество и да не го плащат.

 

24chasa.bg

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024