Политика

Цветанов: ГЕРБ контролират целия държавен ресурс. Възможни са всякакви сценарии

Цветанов: ГЕРБ контролират целия държавен ресурс. Възможни са всякакви сценарии

big_1

 

 

Прекалено дълго време трупах несправедливо негативи. В чисто човешки план винаги съм бил абсолютно достъпен за всички хора, помагал съм на абсолютно всички тези, които имат нужда. Затова в момента получавам такава подкрепа и затова тези хора са част от проекта ни. По-важното е, че когато искаш да направиш нещо, трябва да го направиш със съответните експерти, да няма това лидерство, което го има в стария политически проект – ГЕРБ.

 

 

Това заяви в ефира на бТВ Цветан Цветанов.

В момента ГЕРБ контролират целия държавен ресурс и всички институции са подчинени на министър-председателя. Това не е било факт при предишните избори, тъй като досега се организирали от служебни кабинети. Никой не си е помислял да влияе по някакъв начин. Всичко е възможно като сценарий от сегашните управляващи.
По думите му в момента е напълно утвърдена симбиозата между ГЕРБ и ДПС. Първите трима в листата на ГЕРБ  във Велико Търново, например, са “вторият отбор на ДПС”, посочи лидерът на “Републиканци за България”. Според него всичко това се случва от 2019 г. насам. Цветанов увери, че докато той е водил предизборните кампании на ГЕРБ такава колаборация не е имало.

Трябва да има възстановяване на парламентаризма и на инстуционалното координиране по важни теми, които са свързани с националната сигурност, коментира той.

В задкулисие не съм участвал и последните две години доказват това, допълни Цветанов.

 

 

Не мога да твърдя, но мога да кажа, че се създадоха условия, които да бъдат в услуга на определени икономически интереси. Това, което искаме да прекратим е фирма Автомагистрали, която от близо две години работи. Парите на данъкоплатците се вливат в тази държавна фирма и след това те се разпределят на съответни фирми, които изпълняват определени поръчки, но без да се провежда конкурс. Има заобикаляне. Дават се поръчките на тези, които могат да обслужат определени интереси. Много са бизнесите, които бяха съсипани по този начин, коментира той.

 

 

Това, което е тревожно в момента и е във връзка с предстоящите избори е „Информационно обслужване“. Има тревожност в много хора дали тези избори ще се проведат честно и дали няма да има някаква злоупотреба. Защото всичко, което би могло да гарантира прозрачността на изборния процес, то се саботира от днешното статукво и дори едно видеонаблюдение, което няма лошо да заснеме момента на преброяването не се допуска.

 

 

Защо – защото там могат да се направят манипулации, да се опорочат протоколите. Не е нормално ЦИК да да заседава под постоянно видеонаблюдение и в един момент ти да го ограничиш, в най-важния момент, когато се броят гласовете в изборната нощ. Това би била гаранция за прозрачност на провежданите избори, посочи Цветанов.

Политика

More in Политика

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024