Коментари

Цв. Гълъбова: Един български живот гасне в мизерия и без помощ от никъде. С него гасне и едно майчино сърце

Цв. Гълъбова: Един български живот гасне в мизерия и без помощ от никъде. С него гасне и едно майчино сърце

 

fbb0d845e11ef1672a6d122192189aa7

 

 

 

Един български живот гасне в мизерия и без помощ от никъде. С този живот гасне и едно майчино сърце.

Ей, сачева, слез от S-класата и отиди да видиш какво прави подопечното ти министерство за хора като Стефчо и майка му Рени. Сачева, ти си министър на СОЦИАЛНАТА политика в една все още европейска – поне по географско разположение, страна.

Векът е ДВАДЕСЕТ И ПЪРВИ. Две хиляди и сто години след Христа с безхаберието си, с арогантните си неистинни твърдения за ГОЛЕМИТЕ грижи за хората с увреждания ти на практика знаеш ли какво вършиш, а? Няма да го напиша, че ще ме повлечеш по съдилища. Но четящите знаят какво имам предвид.

 

 

 

 

Разбира се, че имаш късмета да няма кой да те попита защо хората с увреждания у нас са УНИЗЕНИ, СМАЧКАНИ И НЕВИДИМИ. А те са хора като нас, даже повече от нас – те са по ЧОВЕЦИ. Защото знаят какво е болка, какво е да си различен, неприет, отхвърлен, да отвръщат гнусливо глава от теб. А би трябвало да ни е гнус от вас.

 

 

 

 

 

Какво значи, че не може да бъде настанен в болница този човек, какво значи, че не може да му се помогне.

 

 

 

Имаш ли, сачева, представа какво е в душата на една майка, че да поиска ЕВТАНАЗИЯ за себе си и болното си дете. Евтаназия – красива, добра смърт. Една майка се моли за тази красота и доброта, защото друга те с нейното дете не са видели.

 

 

 

Нека всички, целеустремили се към заветното Народно събрание и меките удобни сини кресла в грозната зала на Партийния дом, да видят в чие име се кълнат. Защото Стефчо, майка му и хилядите други майки и бащи на деца с увреждания и вече пораснали хора с увреждания са част от този народ.

 

 

 

Господ им е пратил изпитание, хайде вие да не сте по-големи от Него. Смирете се и направете това, което сте длъжни – качествени закони и контрол за тяхното изпълнение от министрите /министър означава слуга/. И спрете да пеете дитирамби за евроатлантически ценности и разни други купешки думички. Защото в 21-ви век в България хиляди хора трябва просто да оцелеят, а след това могат да се възвисят до вашите „ценностни хоризонти“!

 

 

 

Срам и позор, г-жо Сачева!

 

 

 

Цветеслава Гълъбова

P.S. В отделен пост ще публикувам SOS-а на Аделина Банакиева със сметката на г-жа Рени Евстатиева – майка на Стефчо. Всяка помощ е добре дошла. Благодаря ви!

 

Свободно слово

 

 

Коментари

More in Коментари

събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024
sivilov

Ал. Сивилов: „Терористичният акт е организиран от хора, които не искат войната да спре“. И каза кой има най-голяма полза

март 23, 2024
960x540

Хора без чест и достойнство ни разиграват и мислят, че им вярваме

март 19, 2024
мигри

Трябват масови протести, защото утре, за което някои хора от години предупреждавахме, вече е днес…

март 10, 2024
волгинphpuekalp_800x

Урсула и урсулите с кожата си усещат, че краят на клиширания ЕС наближава

март 7, 2024
ирини

Дъщеря съм на човек, който на 17 години хваща пушка, за да се бори срещу неофашистката хунта в Родината си

март 6, 2024