Политика

ГЕРБ няма да предлага Борисов за премиер, той има сериозни намерения – иска да бъде обединител

ГЕРБ няма да предлага Борисов за премиер, той има сериозни намерения – иска да бъде обединител

phppikjjq_559x345

 

 

 

 

ГЕРБ ще предложи правителство, в което Бойко Борисов няма да е премиер, съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

 

 

 

Борисов иска да бъде обединител и има сериозни намерения да се заеме с партията си, така че по-скоро ще предложим кабинет с друг министър-председател. Но това не означава, че това не е кабинет на ГЕРБ. Това ще бъде кабинет от хора в нашата партия. Имаме достатъчно експерти – това, че си политик, не означава, че не си експерт, каза Захариева пред БНТ.

 

 

 

Още не сме обсъждали имена и не мога да ви отговоря кои ще бъдат министрите и кой ще бъде премиерът, заяви министърът на външните работи.

 

 

Ако не успеем – като първа политическа сила – да направим кабинет, редно е да дадем шанс на втория. Да, ние сме готови с 10 или 20 депутати да подкрепим правителство, предложено от господин Трифонов, каза Екатерина Захариева.

 

 

 

Според нея „правителства на малцинствата има в света, това не е някаква неизвестна ситуация до момента. Време е политиците в България, освен ГЕРБ, да поемат отговорност“.

Mинистърът на труда и социалната политика Деница Сачева също съобщи тази вечер пред bTV, че ГЕРБ ще предложи „редовно правителство, за което ще потърси подкрепа от парламентарно представените партии.“

 

 

 

Ако не получим подкрепа, ще върнем мандата. При всички положения в ГЕРБ има достатъчно личности, които биха могли да заемат министерски позиции, каза Сачева.

 

 

 

Ние сме за стабилно управление на България и искаме да покажем на българските граждани, както на тези, които са гласували за нас, така и на тези, които не са гласували за нас, че политиката е отговорна, сериозна работа. Политиката не е концерти, не е песни, не е скечове. Политиката изисква – тогава, когато трябва да се носи отговорност, дори и когато това е политически непопулярно – човек да застане и да поеме тази отговорност, коментира Деница Сачева.

 

 

 

Нито се притесняваме от служебен кабинет, нито се притесняваме от предсрочни избори. Притесняваме се България да не се тласне в една несигурност и то в ситуация с пандемия. Несигурност е да влезем в избор след избор, заяви от своя страна Екатерина Захариева.

 

Оф нюз

loading...
Политика

More in Политика

161778044871616

Мика Зайкова – новият председател на парламента

април 7, 2021
denitsa_sacheva_btv

Готови сме да подкрепим и правителство на втория избран, нови избори ще вкарат страната в хаос

април 7, 2021
2a4be26b11204d21819042c75bd598d3

ЕМА потвърди връзка между „АстраЗенека“ и рядък вид тромбози. Ангелов спешно свика щаба за ваксините

април 7, 2021
slavi

Трифонов се появи във Фейсбук и поряза амбициите на Борисов

април 7, 2021
php5efi0k_559x345

Манолова: Борисов е с червен картон. Не той, ние решаваме дневния ред – партиите на протеста

април 7, 2021
big_1066

Политолог: Слави мълчи, защото опитва да живее в нова реалност. Това е бреме

април 7, 2021