Политика

Скандал: Мъжът на нова депутатка от ГЕРБ лежи в испански затвор за трафик на наркотици

Скандал: Мъжът на нова депутатка от ГЕРБ лежи в испански затвор за трафик на наркотици

411eb3460e0f95addff6c086e99bd603

 

 

Мъж, който лежи в испански затвор за наркотрафик, има новата политическа звезда на ГЕРБ Славена Точева.

 

 

 

Красивата дама бе избрана на изборите на 4 април за народен представител от Варна с повече преференции от здравния министър проф. д-р Костадин Ангелов и с явната и неслучайна подкрепа на хората на местния бизнесмен Дидо Дънката, разкрива в своя скандална публикация сайта „19 минути“.

 

 

Оказва се, че половинката на новоизбраната депутатка Славена Точева, от когото тя има дете, е международен пласьор на наркотици. Преди няколко години той е заловен „на калъп“ с голямо количество дрога и е пратен в истански затвор, където и в момента излежава 11-годишна присъда.

 

Предизборният плакат на Славена Точева като кандидат за депутат от ГЕРБ. Варненката събра над 6800 преференции, което е доста учудващо за напълно непознато политическо лице

 

 

 

Когато мъжа й е тикнат зад решетките в Марбея, тя става близка с Христо Николов. Неговата съдба е удивителна: от шофьор на червения кмет Краси Костов, явно поради много информация и лоялност, той е издигнат до общински съветник от БСП.

 

 

Кметът обаче се изпокарва с тогавашния силен човек в левицата като неин организационен секретар и също така местен депутат Димитър Дъбов, което не му донася следващ мандат, а властта преминава в ГЕРБ. Шофьорът му – общински съветник пък, сигурно поради някакви посреднически заслуги, се озовава шеф на голяма фирма, отговаряща за сметосъбирането в града.

 

 

 

Амбициозната днешна депутатка обаче го зарязва. Следва  съдружието със сина на лидера на ДПС в морската столица Ведат Саккалъ. Впоследствие тя прехвърля на партньора си дяловете от фирмата.

 

 

Шампионката по преференции във варненската листа на ГЕРБ фигурира в медиите само по един повод –  светски. Преди няколко години тя представлява „Клуб Сенсо“ в журито на конкурса „Мис Варна“. Славена се води хостеса в клуба на Милен Райков – Мушо, който пък наследява бизнеса на скандалния Борислав Манджуков, разстрелян публично пред дома си през 2014 г.

 

 

Според слуховете, от няколко години Славена Точева е особено близка до варненския фактор и бивш митнически властелин Дидо Дънката. Според някои, именно той е в основата на хилядите преференции, с което варненското Барби се намърдва за депутат от ГЕРБ и изпреварва дори народни любимци като проф. Костадин Ангелов.

 

 

19 минути, Лупа бг

https://19min.bg/news/8/148991.html

lupa.bg

Политика

More in Политика

php7kg5rj_559x345

Offnews: Русия се стресна, че България ще прати „страховито оръжие на възмездието“ на Украйна

март 11, 2024
радевphpspxysx_559x345

Радев започва консултации за съставяне на правителство

март 11, 2024
лучано

Лучано май изперка: Ако Пеевски го няма, няма да я има България

март 11, 2024
радев-1

Радев: Недопустимо е правителството да не може да гарантира сигурността на българските граждани в центъра на София

март 10, 2024
драгунчев

Уволниха „Кралицата“ Сава Драгунчев

март 10, 2024
1010x570 (2)

Нивото на бедност в Русия е на исторически минимум. В България бедните са два пъти повече

март 9, 2024