Русия

ТВ „Русия 1“ показа списък с неприятелски страни към Руската федерация след указ на Путин

ТВ „Русия 1“ показа списък с неприятелски страни към Руската федерация след указ на Путин

 

0678828001575737680_1579854_920x708

 

 

Програмата „60 минути“ на телевизионния канал „Русия 1“ показа списък на държавите, които се очаква скоро да бъдат официално обявени за неприятелски към Руската федерация, въз основа на указ на президента Владимир Путин.

 

 

 

В списъка има 9 държави, три от които са заети от балтийските страни – Естония, Латвия и Литва. В допълнение към балтийските страни, САЩ, Украйна, Полша, Чехия, Великобритания и Грузия са обявени за недружелюбни.

 

 

Телеграфният канал „Пул“ обяснява какви фактори са били използвани за съставяне на списъка, пише sputnik-meedia.ee.

 

 

 

„Списъкът на недружелюбните за Русия страни съществува отдавна и на официално ниво. Който иска да се запознае с него – да види всякакви поздравления на Путин към чуждестранни лидери за Нова година. Те се публикуват на уебсайта на Кремъл на всеки 31 декември, понякога само леко видоизменени.

 

 

И вижте – къде Путин лично поздравява лидера, пожелавайки му късмет и щастие, и къде – хората на тази страна. И Песков обяснява много пъти защо се прави това“, обясняват авторите на публикацията.

 

 

 

 

„Плюс това, сега отново САЩ и Чехия, които по някаква причина се присъединиха към целия списък“, се казва още в материала.

 

 

По-рано Sputnik Media писа, че един от отговорите на антируските стъпки на редица държави е указът на руския президент Владимир Путин „за използване на мерки за въздействие (противодействие) при недружелюбни действия на чужди държави“.

 

 

 

Държавният глава реши да ограничи на територията на Русия дипломатически мисии и консулски служби, както и представителства на държавни институции на чужди държави, които извършват недружелюбни действия спрямо Русия и нейните граждани.

 

 

Ако е необходимо, ограниченията могат да бъдат заменени с пълна забрана.

 

 

 

Според постановлението броят на лицата, които се намират на територията на Руската федерация и с които могат да се сключват договори, ще се определя от правителството на Руската федерация.

 

 

 

Споразуменията, сключени преди датата на влизане в сила на този указ с физически лица, чийто брой надвишава броя, определен от правителството на Руската федерация, подлежат на прекратяване“, се казва в постановлението.

 

 

Президентът възложи на членовете на правителството да определят списъка на недружелюбните чужди държави, по отношение на които ще се прилагат тези мерки, както и броя на лицата, с които дипломатическите мисии на недружелюбните държави ще могат да сключват споразумения.

 

 

Превод „Петел“

Русия

More in Русия

phplubip2_559x345

Русия с важно изявление за случаите, в които може да прибегне до ядрено оръжие

ноември 2, 2022
1667058564-khkhkh

Русия скъса зърнената сделка след атаката по Черноморския флот в Севастопол, полковник от ВСУ разкри подробности (ВИДЕО)

октомври 29, 2022
1010x570

Русия заплаши Мъск, че може да му събори сателитите Starlink

октомври 28, 2022
лгбт

Руската Дума единодушно забрани ЛГБТ пропагандата, глобите стигат 6500 долара

октомври 27, 2022
УКАЗ-ПУТИН

Путин обяви военно положение в новоприсъединените области от Украйна

октомври 19, 2022
02ac875c52bcfbce4bf90e34ac9669e9

Терористи убиха 11 доброволци руснаци на учебен полигон

октомври 16, 2022