Политика

Ангелов за ваксините: И в кренвиршите не знаете какво има, но ги ядете

Ангелов за ваксините: И в кренвиршите не знаете какво има, но ги ядете

 

big_2967

 

 

Здравният министър Костадин Ангелов направи сравнение на ваксините с кренвирши. Това стана по време на онлайн дискусия с Цвета Караянчева.

„Не знаете какво има във ваксините, и в кренвиршите не знаете, но ги ядете“, каза той и увери, че всички производители на ваксини са утвърдени в областта си и са направили така, че да минат изпитанията в първа, втора и трета фаза, пише „Евроком“.

 

 

 

„Взехме няколко решения в България, които вече се прилагат в ЕС. Не сме имали намерението да бъдем самонадеяни или да се пъчим, напротив – най-ценното качество в такава ситуация е смирението. В нито един момент не сме жалили средства.

 

 

 

Да, в част от решенията сме бъркали, допускахме грешки, защото този вирус опроверга всички учени в света. Чехия, например, изпраща пациенти в Германия, а България успя да се оправи сама. Подготвихме страната за втората, а сега и за третата вълна.

 

 

Българите ни са най-важни, няма да спрем да мислим така. Швейцария и Гърция имаха проблеми с реанимационните си легла, а ние управляваме нещата и те се получават. Справихме се с пандемията“, категоричен бе министър Ангелов.

 

 

 

„Политиците жонглират с темата за COVID-19, всеки се заиграва – един със страховете на хората, друг с техните надежди… но всички те преследват политически цели. Изборите ще минат, политиците са преходни. Тези лъжи, които се употребяват, са жестоки – ще костват човешки животи и възпитанието на децата и никой няма да поеме отговорност, просто защото хората са такива“, смята министърът на здравеопазването.

 

Евроком

Политика

More in Политика

ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024
запрянов

Военният Запрянов: Oт стратегически интерес за България e Украйна да победи, Русия е заплаха за нашата сигурност

април 15, 2024
левон

Хампарцумян: Войните стимулират технологичното развитие и по-бързия индустриален растеж

април 15, 2024
елена п

Елена Поптодорова екзалтирано от САЩ: Подкрепата за Израел е споделена и непоклатима

април 14, 2024
php62c1e4_559x345

Маркет линкс: 46% са разочаровани от политическата ситуация, оценяват с 2,8 кабинета “Денков“

април 12, 2024