Политика

Борисов зарибява от хола: Колега Трифонов, без ДПС и БСП няма да може да минеш в парламента

Борисов зарибява от хола: Колега Трифонов, без ДПС и БСП няма да може да минеш в парламента

 

big_big_77_3_b67

Премиерът в оставка отново се включи на живо във Facebook. Пряко се предава поредното заседание на Министерския съвет от Банкя, за да се скара на Слави Трифонов и с ирония да заяви – понеже сме много добре финансово, икономиката върви и парите са в изобилие, ще похарчим още 80 милиона лева за нови избори и за кефа на някого. Трябва да се отбележи, че сумата е намаляла драстично в думите на премиера, който съвсем наскоро обяви, че тя ще е двойна.

Борисов предупреди, че пораженията за държавата ще са чудовищни.

 

 

„Няколко пъти народът ни връща, след като милиарди изтекоха от КТБ и т.н. Първата година при наше връщане е само пълнене на дупките през този период. Криво ми е, но не че не сме на власт, а че те имат всички възможности, които ние нямахме“, заяви Борисов.

 

 

 

Той хипотетично даде пример, че на следващите избори ГЕРБ не са първи, а втори или трети и се обърна към Слави Трифонов с думите, че партиите на статуквото – БСП, ДПС, отново ще са в парламента и пак няма да може без тях.

 

Тогава пак сме щели да кажем, че не ни харесва и пак ще правим избори, но “през това време държавата ще лети по нанадолнището”.

 

 

 

„Не знам при какъв задкулисен диалог отпаднаха от дневния ред темите за мажоритарния вот и партийната субсидия. Кой и коя сила извади и темата за плажа Росенец. Кворумът е задължение на управляващите. Вчера депутатът Слави Трифонов ни обвини в съглашателството. Правил съм страхотни компромиси в политиката.

 

 

Колега, Трифонов, без ДПС и БСП няма да може да минеш в парламента. Криво ни е заради несправедливите обиди. Ние се справихме се най-добре с пандемията, доходите растат, най-ниска безработица, най-нисък дълг. Имат 165 депутата, могат и без нас“, каза той.

 

 

 

„Да спрат да спекулират с актуализацията на бюджета. Особено Румен Радев. Не могат да ме накарат да се подпиша върху празен чек.“

 

 

 

„Понеже парите са в изобилие, икономиката ни върви, понеже приходните агенции има от какво да взимат данъци и акцизи, ще си позволим да похарчим стотици милиони, за да направим кефа на някой или личното его, или докато нямат служебна победа“, каза с ирония Борисов.

 

 

 

„Няколко пъти народът ни връща. Например – след като изтекоха милиардите от КТБ. Криво ми е, че имата всичките възможности, които ние нямаме“

 

 

 

„Утре е петък. Забранявам всякакво… Може само кафе и мъка. Нищо друго. На Разпети петък не работим. Всички дни в годината работим, но тогава – не.“, завърши той.

 

 

 

“Какво доверие, каква прозрачност ще има, когато властта се даде на един човек и той е кандидат за президент?”, коментира Борисов по повод промените в Изборния кодекс. По негови думи електронното гласуване ще направи хакерите много богати хора. Борисов миналата седмица заяви, че веднага можел да назове две групи, които имат интерес да хакнат изборите у нас.

 

 

 

Фрог нюз, фейсбук, Петел

Политика

More in Политика

2a7479d543144c81d344ceb5c342f57d

Валентин Вацев: Животът на сглобката приключва след изборите в САЩ. Ето защо тя е нужна на Посолството

март 14, 2024
960x540

Сглобката в НС прие американска технология за АЕЦ „Козлодуй“

март 14, 2024
171034298861188

Обратното броене започва в петък, Габриел трябва да предложи правителство до 22 март

март 13, 2024
коце

Костадинов след срещата с Радев: Борисов се е договорил с ПП-ДБ да получи главния прокурор

март 12, 2024
php7kg5rj_559x345

Offnews: Русия се стресна, че България ще прати „страховито оръжие на възмездието“ на Украйна

март 11, 2024
радевphpspxysx_559x345

Радев започва консултации за съставяне на правителство

март 11, 2024