Политика

Борисов за „Има такъв народ“: Те няма да направят правителство, няма и да го покажат

Борисов за „Има такъв народ“: Те няма да направят правителство, няма и да го покажат

 

big_hfhj

 

 

 

Народът каза ГЕРБ трябва да бъде в управлението, под каква форма – не знам. Другото, което каза народът е, че ГЕРБ трябва да се контролира. Това е моят прочит на изборите, коментира Бойко Борисов в изявление във Фейсбук.

 

Те няма да предложат правителство, няма и да го покажат, прогнозира премиерът в оставка по адрес на партията „Има такъв народ“, които предстои за получат мандат за съставянето на кабинет. Борисов смята, че правителство няма да бъде предложено от партията на Слави Трифонов, защото тогава ще се разбере кой стои зад него.

 

 

ГЕРБ връща мандата за съставяне на правителството, обяви още Борисов. Уведомете президентството, това е решението на изпълнителната комисия. 

 

 

Това трябва да направите, най-лесно е да откажеш разговори, коментира той решението на „Има такъв народ“ да не разговаря с ГЕРБ.

 

 

Видях как се връща старата практика в парламента – гласуването с чужди карти, и то от „Има такъв народ“. Вижте какво гласуват – до обед адвокатите на мутрите ще бъдат в техните кантори, а следобед ще викат главния прокурор да им се отчита по същите дела, коментира Борисов. Адвокатите ще смачкат съдиите в парламента. Започват лобистките поправки по тези дела, после ще викнат съдията да го мачкат, каза още той.

 

 

Да не говорим за мажоритарния вот – тати ще ми купи колело, ама друг път, след 4 години.

Що не поемат отговорност за Националния оперативен щаб?

 

Провалят всичко, до което се докоснат. Подкрепете ги, те нямат капацитет за нищо. ИТН няма да направят правителство, страх ги е да кажат – Слави Трифонов ще е премиер…

 

Мораториум върху действията на правителството в оставка – ние сме взели две важни решения: 104 млн. за пенсионерите през май и френско училище да направим по споразумение със Франция.

 

 

При това надменно поведение – да имаш 4% и да говориш, че първите – ГЕРБ-СДС са се провалили, явно не разчитат какво им каза народът на изборите. Понеже бяхте безконтролни и вие, имахте мнозинство, народът каза – ето, ще ви сложим тези, да ви контролират, обясни Борисов своя прочит на парламентарния вот.  

 

 

Ние сме добронамерени, а те искат да има мъгла – да излазат от сенките. След два месеца ще има предсрочни избори, ако не сме първи, ще сме втори – какво ще се промени. Не се подвеждайте по тях, завърши Борисов.

 

 

Борисов обвини партиите без ГЕРБ в новото Народно събрание в лобизъм по повод техни решения, приети вчера. По негови думи, те ще работят до обед като адвокати на мутрите, а следобед ще викат съдиите в парламента да ги разпитват.

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024