Политика

БСП поиска ЦИК да глоби медиите, които публикуват изборни резултати

БСП поиска ЦИК да глоби медиите, които публикуват изборни резултати

georgi-svilenski-medii-publikuvat-izborni-rezultati-sezirame-cik-1

 

 

 

Агенции публикуват изборни резултати. Това предупреди шефът на предизборния щаб на БСП Георги Свиленски брифинг. Това е незаконно, според разпоредбите на изборното законодателство.

 

 

 

От Левицата ще пуснат жалба в ЦИК за това, тъй като така се манипулира общественото мнение. Хората масово отказват да отговарят на въпроса за кого за гласували, според Георги Свиленски. Затова той стига до извода, че не е вярна информацията в тези агенции.

 

 

 

„Вторият въпрос, по който искаме да сезираме, е масовото купуване на гласове, което е случва в България на тези парламентарни избори: Благоевград, Сливен, Кърджали, Смолян, Ловеч, Враца, Силистра и други градове. Сигнали във всички районни полицейски управления, прокуратура, органите, които трябва да се занимават, ЦИК.

 

 

 

Конкретен случай – 16 и 17-та секция в Гоце Делчев. Снимков материал на човек с лични карти, който стои пред секцията и допуска хората по ред как да гласуват. След подаване на сигнал в Районното полицейско управление, шефът на управлението казва, че нищо не може да направи и да се обадят на 112.

 

 

 

„Гоце Делчев от сутринта 8.30 сигнал за купуване на гласове, поименно, с коли, с имена на хора – отново снимков материал. Отново шефът на Районното полицейско управление все едно не се случва нищо при положение, че се сезира за моментни дейности, които са на място. Хората са ги засекли.

 

 

„Така не може да е провеждат избори в България. Купените гласове няма да ви изкарат на власт. Призовавам всички български граждани да излязат и да гласуват в оставащите 6-7 часа. Само масовото гласуване, ще неутрализира купеният вот. Призовавам медиите – бъдете бдителни и гледайте къде се пазаруват гласове и къде се гласува под строй“, каза още Свиленски.

 

Факти бг

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024