Политика

БСП поиска ЦИК да глоби медиите, които публикуват изборни резултати

БСП поиска ЦИК да глоби медиите, които публикуват изборни резултати

georgi-svilenski-medii-publikuvat-izborni-rezultati-sezirame-cik-1

 

 

 

Агенции публикуват изборни резултати. Това предупреди шефът на предизборния щаб на БСП Георги Свиленски брифинг. Това е незаконно, според разпоредбите на изборното законодателство.

 

 

 

От Левицата ще пуснат жалба в ЦИК за това, тъй като така се манипулира общественото мнение. Хората масово отказват да отговарят на въпроса за кого за гласували, според Георги Свиленски. Затова той стига до извода, че не е вярна информацията в тези агенции.

 

 

 

„Вторият въпрос, по който искаме да сезираме, е масовото купуване на гласове, което е случва в България на тези парламентарни избори: Благоевград, Сливен, Кърджали, Смолян, Ловеч, Враца, Силистра и други градове. Сигнали във всички районни полицейски управления, прокуратура, органите, които трябва да се занимават, ЦИК.

 

 

 

Конкретен случай – 16 и 17-та секция в Гоце Делчев. Снимков материал на човек с лични карти, който стои пред секцията и допуска хората по ред как да гласуват. След подаване на сигнал в Районното полицейско управление, шефът на управлението казва, че нищо не може да направи и да се обадят на 112.

 

 

 

„Гоце Делчев от сутринта 8.30 сигнал за купуване на гласове, поименно, с коли, с имена на хора – отново снимков материал. Отново шефът на Районното полицейско управление все едно не се случва нищо при положение, че се сезира за моментни дейности, които са на място. Хората са ги засекли.

 

 

„Така не може да е провеждат избори в България. Купените гласове няма да ви изкарат на власт. Призовавам всички български граждани да излязат и да гласуват в оставащите 6-7 часа. Само масовото гласуване, ще неутрализира купеният вот. Призовавам медиите – бъдете бдителни и гледайте къде се пазаруват гласове и къде се гласува под строй“, каза още Свиленски.

 

Факти бг

Политика

More in Политика

IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024
venko-sabrutev

Венко Сабрутев от „Промяната“ умен като Златка, изключи Ирландия от Европейския съюз

април 20, 2024