Политика

Готови сме да подкрепим и правителство на втория избран, нови избори ще вкарат страната в хаос

Готови сме да подкрепим и правителство на втория избран, нови избори ще вкарат страната в хаос

 

denitsa_sacheva_btv

 

 

Страната има нужда от стабилност и смятаме, че нови избори ще вкарат държавата в хаос. Това заяви в ефира на bTV и „Лице в лице“ социалният министър Деница Сачева от ГЕРБ. 

 

 

 

„До 30-и април трябва да бъде предаден планът в ЕК за Устойчивост и развитие. Необходима е актуализация на бюджета и взимането на още мерки“, добави Сачева.

 

 

„Коалицията анти-ГЕРБ опитва да вкара страната в хаос. Отговорност не се поема няколко дни, а се говори само за Борисов“, каза тя.

 

 

„Наша отговорност е да предложим правителство и да потърсим подкрепа за него. Ще предложим редовно, а не експертно правителство и, ако не получим подкрепа, то ще върнем мандата. На този етап не са обсъждани конкретни имена за министри, това ще стане през следващите дни“, обясни Сачева.

 

 

 

Тя е категорична, че не са водени преговори с никого на този етап.

 

 

 

„Борисов многократно заяви, че е готов да се оттегли и просто да остане лидер на партията. Ще обсъдим различни варианти и ще предложим вариант на правителство на останалите колеги в парламента. Ако не, очакваме господин Станислав Трифонов да даде отговори на всички належащи въпроси – за бизнеса, за мерките срещу К-19, каква подкрепа ще получи в Брюксел за националния план за устойчивост и развитие“, заяви Сачева.

 

 

 

„Бихме искали да покажем, че не сме деструктивна политическа сила, а градивна. Свързваме се със създаване на нови неща, градеж и строителство. Искаме да покажем на гражданите, че политиката е отговорна и сериозна работа. Тя не е скечове и песни. Трябва да се носи отговорност, дори когато това е политически непопулярно“, добави Сачева.

 

 

По думите й политическите възможни сценарии са различни. „Готови сме да подкрепим и правителство на втория избран от българските граждани“, уточни тя.

 

 

 

 

„Ще направя това, което трябва да бъде направено“. Така  Сачева се опита да отклони въпроса на водещата дали би се съгласила да е един от 10-те дежурни депутати, които да подкрепят Слави Трифонов (бел. ред. такава заявка направи днес министър-председателят Бойко Борисов).
 

На практика отговор на въпроса на Ризова почти не дойде, въпреки че водещата опита да го измъкне два пъти. Позицията на Сачева буквално отсъстваше, а отговорът й прозвуча малко като: „Ще направя това, което Бойко ми каже“.

 

 

Политика

More in Политика

big_768206

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

март 29, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024