Политика

Ето ги депутатите на Слави Трифонов (БИОГРАФИИ)

Ето ги депутатите на Слави Трифонов (БИОГРАФИИ)

 

 

maxresdefault

 

 

Партия “Има такъв народ” предизвика очаквана сензация на отминалите парламентарни избори, затова е интересно кои са 51-те депутати, които влизат на гърба на популярността на лидера Слави Трифонов.

 

 

 

Сред новите народни избраници са петима от сценаристите на Слави и прочулият се покрай COVID-19 епидемията проф. Андрей Чорбанов.

 

 

 

Сред останалите се откроява Любомир Каримански, вероятно той ще е ключова фигура на партията по икономическите въпроси. Каримански е финансист с тясна специализация в картовите разплащания. Бил е във фирма “Транскарт”, която преди време опита да създаде “Петрол”.

 

 

 

Последната му работа е пpoкypиcт и члeн нa Упpaвитeлния cъвeт нa Инвecтбaнк на Петя Славова, работил е в Търговска банка Д на Фуат Гювен и в ДЗИбанк, има степен от лондонския Hult International Business School.

 

 

 

Пpeпoдaвaтeл e пo ocнoви нa финaнcитe в УHCC. Бившите му колеги, до които се допита “24 часа”, се изказват за него с топло чувство и респект към експертизата му.

 

 

 

Вървят спекулации, че самият Трифонов ще се откаже от депутатството, както направиха Бойко Борисов, Хасан Азис и още петима.

 

 

Но той не го стори пред ЦИК, тъй че това означава, че трябва да се закълне като народен представител и след това евентуално да си подаде оставката пред ръководството на Народното събрание.

 

 

 

От Пловдив влиза трикратната световна шампионка по шах Антоанета Стефанова Тя е асеновградска снаха – женена е за Иван Чепаринов, който е от Асеновград и също е гросмайстор. Двамата имат дъщеря Мелисандра, кръстена на една от централните фигури в сериала “Игра на тронове”.

 

 

 

Иван Хиновски е сред най-известните специалисти в атомната енергетика. Беше член на държавната пускова комисия на АЕЦ “Козлодуй” през периода 1982-1993, бе шеф на НЕК за една година, после стана директор в “Енергопроект” и член на Съвета на директорите на АЕЦ “Козлодуй”.

 

 

 

Хиновски бе главен експертен сътрудник по енергетика в 40-ото, 42-ото, 43-ото и 44-ото народно събрание.

 

 

 

Кирил Симеонов стана популярен и с участието си в Big Brother през 2015 г., където бе един от най-ексцентричните участници. Занимава се с борсова търговия, квалификация за което е получил в миланския “Бокони”.

Тихомир Тенев е началник на турбинния цех на ТЕЦ “Брикел” в Гълъбово. Със Слави е още от референдума през 2016 г., но политическата му кариера започва от СДС, фен е на “Берое”.

 

 

 

 

Около 46-годишния Танер Тюркоглу от Джебел се разшумя миналата година в Кърджали, където искаше да прави площадки за отпадъци и в близкото село Груево. Местните реагираха остро, събираха подписки и той се отказа от начинанието.

 

 

 

 

Живка Железова е счетоводителката на партията и казанлъшка снаха. Притежава две фотоволтаични електроцентрали. Има над 21-годишен опит в счетоводството и данъците. Семейството ѝ има ресторант в Казанлък, в който тя обещава да почерпи за новото си поприще. На въпроса на “24 часа”: “Вярно ли е, че сте личният счетоводител на Слави Трифонов?”, Живка Железова отговаря: “Истината е, че съм счетоводителят на партия “Има такъв народ”.

 

 

 

Георги Георгиев е бивш военен, има консултантска фирма. Бил е главен секретар на Съюза за стопанска инициатива и член на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

 

 

 

Станислав Балабанов вероятно ще е един от най-младите депутати в новия парламент. Това е репортерът на тв 7/8 със заядливите въпроси от брифингите на НОЩ. Приятелите на Станислав в кв. “Кючук Париж” в Пловдив, където е отраснал, казват, че още от малък си мечтаел да работи при Слави. И неотклонно следвал целта си.

 

 

 

Семейството му го поддържало. За баща му е известно, че се е грижил за сигурността на единия от собствениците на фалиралата Агробизнесбанк Христо Александров. След краха на банката той се захваща с частен бизнес – прави малко заведение на автогара “Юг” в Пловдив, където помагат съпругата и синът му.

 

 

 

Нищо обаче не може да спре Станислав да осъществи мечтата си – да стане част от екипа на Слави Трифонов. Първоначално е нещо като Ванката – момче за всичко, но после става журналист, а сега депутат.

 

 

 

 

Владимир Русев е председател на Асоциацията на преработвателите на биологични пчелни продукти в Република България и председател на управителния съвет на предприятие за преработка на биологични пчелни продукти в село Камбурово, община Омуртаг. “Досега бях общественик, не политик. Но след референдума, иницииран от Слави Трифонов, разбрах, че единственият начин да промениш политиката е, като влезеш в нея”, казва Русев. Той е живял и учил в Полша.

 

 

 

Адвокат Илко Стоянов е известен с клиента си Йордан Динов, собственик на зали за интернет залагания, убит на 4 април 2012 г. в София.

 

 

 

Стоянов му бе адвокат по административните дела и спечели всички за актове от Комисията по хазарта. През 90-те години е активист в младежката структура на СДС. Оттогава датира и познанството му с Виктория Василева, главен секретар на “Има такъв народ”. По-късно е активист на “ВОТ-консерватори” и през 2011 г. става общински съветник.

 

 

След 4 г. отново е съветник в местния парламент в Благоевград от “Глас народен”. Междувременно след местните избори през 2015 г. става заместник-кмет на Петрич, когато печели човекът на ГЕРБ Димитър Бръчков.

 

 

 

 

Близо 2 г. съвместява зам.-кметското място в Петрич и съветническото в Благоевград. На парламентарните избори през 2017 г. е втори, след Светослав Витков, в листата на “РБ – Глас народен” в 25-и избирателен район в София.

През 2018 г. напуска общинския съвет предсрочно в знак на несъгласие, защото не се приема негово предложение за референдум или допитване до жителите за бъдещето на археологическите разкопки край града.

 

 

 

Галя Бърдарска е от Института по водни проблеми към БАН. Гостувала е в телевизията на Трифонов покрай водната криза в Перник. Името ѝ излиза по документите за фалита на КТБ с цесия за около 100 000 евро. Председател е на сдружението “Глобално партньорство по водите – България”.

 

 

 

Мика Зайкова е дългогодишен съветник по икономически, правни и социални въпроси в КТ “Подкрепа”.

Мика Зайкова ще открие 45-ото народно събрание. 79-годишната народна представителка е доайенът на новите депутати. И като такава законът я упълномощава да води парламента до избора на негов председател.

Николай Радулов – бившият секретар на МВР от времето, когато вътрешен министър беше Богомил Бонев, влязъл после в структурите на “Мобилтел”, докато компанията беше под контрола на Майкъл Чорни. През 2014 г. Радулов, който е преподавател в НБУ, се завъртя около Николай Бареков. Започнал е кариерата си като служител на ДС в столичното управление на МВР през 1983 г.

 

 

 

Петър Димитров е син на Христо Димитров, който като лидер на СДС в Силистра беше депутат през 1997-2001 г. “Младите хора имат креативни идеи, но трябва да се вслушваме и в мнението на хората с опит. Програмата на “Има такъв народ” е разработвана от дълго време и от добри експерти”, казва новият депутат.

 

 

 

Тошко Йорданов – дясната ръка и зам. партиен шеф – интелигентен и страхотно духовит. Обича високите скорости и мрази лицемерите.

 

 

 

Това накратко е Тошко Йорданов Хаджитодоров, който освен партиен деятел е и главният сценарист в екипа на Слави Трифонов и водещ на публицистичното предаване “Студио Хъ”.

 

 

 

 

Той е роден през 1970 г. в Ямбол. Завършва Националната гимназия за древни езици и култури “Константин-Кирил Философ” през 1989 г.

“В класическата гимназия отидох заради амбициите на майка ми, която беше прочела някъде, че има такава гимназия, много престижна, и реши да прати гарджето там, пък аз взех, че влязох”, разказва той.

 

 

 

 

Истината обаче е, че много харесва историята и попада в правилното училище. Когато неговите набори трябва да учат в УПК – учебно производствен комплекс, който по онова време заместваше последния 11-и клас с цел гимназистите да придобият някаква професия (поредна краткотрайна реформа), за класическата гимназия има изключение.

 

 

 

 

Учениците там трябва да изберат дали последните 2 години да учат история или класически езици на университетско ниво. Йорданов избира история, а след това завършва същата специалност и в Софийския университет.

 

 

 

Впрочем е много запален и по спорта. Като малък е тренирал акробатика, лека атлетика, туристическо ориентиране и даже бил приет в спортно училище. В крайна сметка баща му, който е завършил ВИФ и е работил като треньор по футбол, му повлиява да избере класическата гимназия.

После в университета Йорданов тренира близо 5 години киокушин карате.

 

 

 

 

Запознава се със Слави Трифонов през 1992 г., когато печели конкурса за сценаристи в “Ку-ку” заедно с Ивайло Вълчев и оттогава е част от екипа на популярния водещ.

 

 

 

 

Впрочем заедно с Ивайло Вълчев и Николай Русакиев Тошко е и един от авторите на първия български телевизионен мюзикъл след 1989 година – “Братът на Бай Ганя Балкански”, режисиран от Хачо Бояджиев за БНТ. Музиката е на Стефан Димитров.

Освен това в съавторство с Русакиев написва повечето от песните за албума на “Ку-ку” – “Шат на патката главата”.

 

 

 

 

През 2015 г. заедно със Слави Трифонов и колегите си сценаристи създават инициативен комитет за провеждане на национален референдум за промяна на политическата система. На 12 май 2016 г. защитава референдума по време на дебатите в Народното събрание с думите: “Вие не сте над народа! Вие не сте богове! Вие не сте императори! Вие трябва да спазите закона!”.

 

 

 

 

От 4 ноември 2019 г. Тошко Йорданов вече има собствено предаване – публицистичното “Студио Хъ” по тв 7/8. Именно за него получава специалната награда за журналистика “Свети Влас” през 2020 г.

Женен е, има син – Сибил, но не обича да говори за семейството си, защото това е твърде лично.

 

 

 

 

Александър Вълчев разбира какъв иска да стане, след като гледал “Ку-ку”.

“Преди това не съм знаел какъв искам да стана, но след като гледах “Ку-ку”, вече знаех. Такъв и станах”, така Александър Вълчев обяснява професионалната си ориентация.

 

 

 

Още като ученик започнал да пише смешни материали и ги пращал по пощата до шоуто, а после толкова се радвал, като чуел нещо свое в предаването.

Вълчев е роден в Смолян, живял е в село Бостина и е възпитаник на Техникума по механотехника в града. По-късно завършва УНСС.

Много популярна сред смолянчани през кампанията стана неговата реплика: “За тях – пачки и чекмеджета, за нас – фасуль и патета!”.

 

 

 

 

 

Филип Станев: Ако попадна сред англоезични канибали, ще бъда сготвен по най-вкусния начин.

Подобно на всички сценаристи, които работят в продуцентската компания “7/8” и за предаванията ѝ, и Филип Станев става част от нея след конкурс. Спечелил го, той започва работа в “Шоуто на Слави” със старта на предаването през 2000 година.

Станев е роден през 1974 г. в София. Завършва Софийския университет “Св. Климент Охридски” с две специалности – журналистика и педагогика.

 

 

 

Владее английски език, но по собствените му думи нивото е такова, че “ако попадна сред англоезични канибали, ще бъда сготвен по най-вкусния начин”.

Първото си литературно произведение сценаристът пише още в пети клас. Озаглавява го “Експедиция до Саламандър” и описва пътешествието на група смели астронавти до планета – двойник на Земята в далечна галактика, след края на света, някъде през 2010 г.

 

 

Запален фен е на “Левски”, но е най-щастлив със семейството си, защото има “най-прекрасната жена – Калинка, и най-прекрасния син – Борис”.

 

 

 

 

Ивайло Вълчев – нежният поет сред сценаристите Освен сценарист Ивайло Вълчев е изключително талантлив поет. Той е син на големия бургаски поет Ваньо Вълчев, автор на една от най-известните песни – “Телефонна любов”. Писал е и текста на “Огън от любов”, “Тази вечна любов” и много други.

 

 

 

Синът, роден на 9 януари 1972 г. в Бургас, не остава по-назад. Завършва Френската гимназия в родния си град, като впрочем печели и национална олимпиада по френски език. Именно той е авторът на емблематичната песен на Слави Трифонов “Френската гимназия”.

Като малък е ходил на седмична детска градина извън Бургас близо до военната база “Атия”.

 

 

 

 

Ивайло Вълчев завършва българска филология в Софийския университет. Още второкурсник, участва в конкурс за сценаристи и започва работа в телевизионното предаване “Ку-ку”. Заради него оставя ученето на втори план и дори отлага държавните изпити за по-късен етап.

От 1992 г. е сценарист на телевизионните предавания “Ку-ку”, “Каналето”, “Хъшове”, “Шоуто на Слави”, “Файв Старс”, “Сървайвър”, “Мюзик Айдъл”, “Пей с мен”, Lord of the Chefs, “Младост 5”, “Гласът на България” и др. Сред тях е и последната му изява в “Шоуто на сценаристите” в тв 7/8.

Като отговорен редактор е част от екипа, издавал вестник “Ку-ку”. Участва и в създаването на различни тв и радиореклами и рекламни кампании.

През цялото време не спира да пише поезия, както и текстове за песни. Според колегите си сценаристи е гениален и много скромен, въпреки че е написал всички хитове на Слави Трифонов.

 

 

 

 

Едва 22-годишен е, когато се вдъхновява за текста на “Гергьовден” заедно с други песни в албума “Рома тв” през 1994 г. Пише текстове и за албумите “Нека ме боли”, “Едно ферари с цвят червен”, “За крадец не ставаш, сине”, “Революция в главата”, “Ад и рай”.

Неговото творчество обаче не е запазена марка за Слави и “Ку-ку бенд”, тъй като Вълчев пише текстове и за много други български певци и групи, както и сценарии и песни за театрални постановки.

 

 

 

 

Драгомир Петров е млад татко

41-годишният Драгомир Петров е млад татко, след като преди 2 седмици любимата му Надя Иванова го дари със син. Това е третото му дете, тъй като сценаристът има и две дъщери от първата си съпруга.

Новата му любима е позната като водеща на едновремешното предаване на БНТ “Елит”. И докато таткото ще се занимава с парламентарни дела, след като беше избран за депутат, хубавата актриса най-вероятно ще замине за морето. След 2 седмици там започва да се снима вторият сезон на сериала “Съни Бийч”, в който тя участва и засега е потвърдила ангажимента си към продуцентите.

Драгомир Петров е роден на 28 август 1972 г. в Кубрат. Завършва Техникум по биотехнологии “Мария Кюри” в Разград със специалност “Биотехнологичен синтез”. Присъединява се към екипа на Трифонов през 1997 г. По онова време е репортер на вестник “Екип 7” в Разград, а също и автор на предаването “Проблем шоу” в местното общинско радио. Точно за радиото взема интервюта от Слави и лицата на “Каналето”, пристигнали за концерт в местността Сборяново край Исперих. Тогава се договаря с тях да създадат заедно нова радиорубрика – “Славата на Слави”. Шефът му обаче категорично отказва, като заявява: “Аз от хора, които пеят “Ще ти скъсам г_за”, нищо не искам!”.

Трифонов научава това и кани Петров в екипа си. “Нямах очаквания. Просто много ми се работеше тази работа”, казва сценаристът.

Днес вероятно има идея как ще се оправи държавата, макар че навремето е съвсем наясно кога ще се случи това: “Все още, като гледаме старите български филми, продължаваме да се смеем на социалистическия хумор. Докато има хора, които все още разбират този хумор, едва ли ще се оправим.”

 

Лупа бг

 

 

Политика

More in Политика

Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024