ИНЦИДЕНТИ

Кметът на с. Белгун: Пребиха ме в офиса на ГЕРБ заради изборния резултат

Кметът на с. Белгун: Пребиха ме в офиса на ГЕРБ заради изборния резултат

big_3658

 

 

Кметът на с. Белгун в община Каварна Благомир Станев е бил пребит в офиса на ГЕРБ заради резултата на парламентарните избори.

 

 

 

Това твърди самият той в жалба до Окръжната прокуратура в Добрич. Според него причина за физическата разправа е познанството му с координатора на ДПС в Каварна и гласовете за движението, пише сайтът „ProNewsDobrich“

 

 

 

В жалбата си Станев твърди, че на 5 април в 3:30 сутринта се почукало на входната му врата на жилището му в с. Белгун, което е близо до Каварна. Двама души му казали, че кметицата на Каварна го чака в офиса на ГЕРБ. Там обаче бил посрещнат от председателя на каварненския Общински съвет Йордан Стоянов, от техническия секретар на ГЕРБ, както и от Илиян Събев. Според Станев именно той започнал да обижда, псува и да изсипва отпадъци върху главата му.

 

 

 

Започна да ме рита и да ме бие с юмруци, изкара автоматичен нож от джоба си и започна да ми реже екипа”, пише в жалбата си кметът на с. Белгун, като допълва, че останалите са наблюдавали, а председателят на ОбС Стоянов е снимал с телефона си. „През цялото време Данчо Стоянов го подканяше да се гаври с мен и това му доставяше удоволствие”, твърди Станев. Той не се съпротивлявал, тъй като в града се говорело, че Илиян Събев има минало, свързано с бивши групировки.

Станев обясни, че на изборите за местна власт през есента на 2019 година е бил подкрепен и издигнат за кмет от Местна коалиция ГЕРБ-СДС. Твърди, че повод за побоя в нощта след изборния ден на 4 април бил фактът, че ДПС получило 11 гласа в селото. „Аз как мога да контролирам хората кой за кого да гласува? Не съм вътре в урната”, коментира кметът.

 

 

 

Вестник „Сега“ не успява да се свърже с областната дирекция на МВР в Добрич за повече информация по случая. Медията потърси за коментар и Йордан Стоянов, който категорично отрече да е присъствал на такава случка. Според него това е провокация, защото до 4 април ГЕРБ не са печелили избори в Каварна. По негови думи срещу пребития кмет се води разследване за изнудване. Стоянов не отрече, че се познава с бизнесмена Илиян Събев, който „работи в туристическия бранш“ и отхвърли възможността същият да е участвал в побоя.

 

 

 

Първи за случая съобщи бившият кмет на Каварна Цонко Цонев в каварненска фейсбук група. Но в обсъжданията там като повод за побоя не се посочват гласовете за ДПС, а недостатъчните гласове за ГЕРБ в Белгун.

 

 

 

На изминалите избори в с. Белгун за ГЕРБ-СДС са гласували 46 души, а за ДПС – 11. Кметицата на Каварна Балтаджиева е от ВМРО, председателят на ОбС Йордан Стоянов е от ГЕРБ-СДС.

 

 

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
8143f4ea8c7e408481670258d8d7fcc8

Трагедия: Четвъртокласник издъхна в училищен двор в Казанлък. СУ „Екзарх Антим I“: Едно от децата ни пое по пътя към вечността!

март 18, 2024
171000372017483

5-годишно дете е с опасност за живота след тежката катастрофа край Бургас, в която загина майка му

март 9, 2024
мотор

Трагедия: Първородният син на известен пловдивски бизнесмен загина нелепо с мотор / СНИМКИ

март 5, 2024