Политика

Консултациите при президента на коалиция ГЕРБ-СДС започнаха с бурен смях! ВИДЕО

Консултациите при президента на коалиция ГЕРБ-СДС започнаха с бурен смях! ВИДЕО

 

big_3862

 

 

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ/СДС Десислава Атанасова, вицепремиерът Томислав Дончев и посоченият за премиер от коалицията Даниел Митов са на консултация за съставяне на правителство с президента Румен Радев на „Дондуков“ 2. 

 

 

Голям смях настъпи в началото, докато Даниел Митов, Томислав Дончев и Десилава Атанасова трябваше да бъдат заснети от журналисти с маските на лицата.

Темите са пандемията и управлението.

 

 

„Премиерът е в отпуск, но отговорността за управлението на България тегне върху това правителство, докато не се предадат ключовете“, каза президентът Радев.

 

 

„Готови сме да излъчим състав на Министерския съвет“, каза Атанасова.  „Очаквахме да ни поздравите, г-н президент“, обърна се тя към държавния глава.

phpgdre6j_559x345

 

Като най-голямата по численост група в Народното събрание считам за редно да започна консултациите с вас. Правителството е в оставка, премиерът е в отпуск, но да напомня, че отговорността за управлението на страната е на този кабинет, докато министрите не предадат ключовете от своите кабинети.

 

Ще бъда благодарен да чуя вашите намерения, какво подкрепа очаквате и какви са вашите отношения с другите групи в парламента за създаването на устойчив кабинет, заяви президентът Радев.

 

 

 

 



 

 

Явяваме се тук с ясната отговорност, че пред страната предстоят все още големи предизвикателства. Очакваме, че в 45 НС, че ще има не само демонстрация на сила. Ние сме готови с предложение за съставяне на кабинет, очакваме да връчите на нас първия мандат, като най-голяма политическа сила. Въпреки че очаквахме да ни поздравите за победата, г-н президент, заяви Атанасова.

 

 

 

Трябва всички парламентарно представени политически сили да намерим баланс и под Вашето ръковоство, г-н президент, каза още тя.

 

 

Вие споменахте колко е важна темата за отговорността. Призовавам всички да работят в рамките на своите законови правомощия. Искам да разсея спекулациите, че бързам със съставянето на служебен кабинет.

Президент не може да е архитект на бъдещо управление. Отговорността за съставяне на правителство е изцяло на Народното събрание, подчерта Радев.

 

Петел, Оф нюз

Политика

More in Политика

iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024