Политика

Първи раздор в „Изправи се! Мутри, вън!“ – Мая Манолова скастри Николай Хаджигенов

Първи раздор в „Изправи се! Мутри, вън!“ – Мая Манолова скастри Николай Хаджигенов

parvi-razdor-v-koaliciata-maa-manolova-skastri-nikolai-hadjigenov-1

 

 

 

Съпредседателят на „Изправи се! Мутри, вън!“ Мая Манолова разкритикува коалиционния си партньор Николай Хаджигенов, който по-рано в ефира на БНТ заяви, че не може без гласовете на БСП да се направи нищо и че е готов да бъде министър, ако се наложи да се пожертва.

 

 

 

„Не е задължително Николай Хаджигенов да е част от парламетнарна група на „Изправи се! Мутри вън“, особено ако смята да става министър с подкрепата на ГЕРБ и на ДПС“, контрира Манолова на брифинг, цитирана от „Фокус“

 

 

„Изразеното от г-н Хаджигенов мнение тази сутрин по националната телевизия е негово лично мнение, което по никакъв начин не ангажира коалицията „Изправи се! Мутри вън!“.

 

 

Нееднократно в предизборната кампания сме заявили ясно, че нито ще даваме подкрепа, нито ще търсим подкрепа от ГЕРБ и ДПС. В разговори и пазарлъци с партиите на статуквото не влизаме. Според думите ѝ, под статукво се има предвид ГЕРБ и ДПС, като впоследствие Манолова прибави и БСП („С ГЕРБ, с ДПС и с БСП в пазарлъци за правителство не влизаме“), но след това заяви: „Казали сме ясно – без ГЕРБ и ДПС“.

 

 

Г-н Хаджигенов беше съпредставляващ коалицията „Изправи се! Мутри вън! заедно с мен до провеждането на парламентарните избори. Предстои да се сформира парламентарната ни група, която ще избере свое ръководство и свои говорители, които ще изразяват мнението на парламентарната група.

 

 

 

Всъщност не е задължително г-н Хаджигенов да е част от тази парламентарна група, особено ако смята да става министър с подкрепата на ГЕРБ и на ДПС. Нито един от избраните депутати, който си позволи да влиза в договорки за министерски кресла, постове и позиции, няма да бъде част от парламентарната ни група.

 

 

 

Казали сме ясно, че водим разговори, ще водим разговори с „Има такъв народ“ и „Демократична България“ за общи действия след влизането ни в парламента. Казали сме ясно какви ще бъдат първите стъпки на „Изправи се“ след влизането ни в парламента“, подчерта Мая Манолова.

 

 

 

 

„Няма да позволим никакво петно върху парламентарната група. Казали сме ясно без ГЕРБ и ДПС. Това е нашата кауза“, каза Манолова. Тя подчерта, че не би подкрепила кабинет, който ще бъде подкрепен от ГЕРБ и ДПС. „И това ще бъде едно от първите решения на парламентарната група. Това с депутати на консигнация си е патент на Борисов“, добави още лидерът на „Изправи се. бг“.

 

 

Татяна Дончева също се включи, като опита да омекоти думите на Манолова, като заяви, че не пледира за никакви крайности – при въпрос ще се разделят ли с Хаджигенов. Дончева говори в стил, че Хаджигенов е нов в политиката.

 

Манолова обърна внимание и на предложението на Бойко Борисов да осигури 10 депутати за формиране на правителство с мандат на Слави Трифонов. Според нея, това е обидно, защото Борисов третира депутатите като вещи.

 

Факти бг

Политика

More in Политика

big_768206

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

март 29, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024