Политика

Слави Трифонов отказва да е депутат, депозира оставка в деловодството на НС преди клетвата?

Слави Трифонов отказва да е депутат, депозира оставка в деловодството на НС преди клетвата?

 

big_Slavi_Trifonov_78

 

 

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов няма да е депутат, твърди ексклузивно Lupa.bg. Още преди да се събере съставът на новия 45-и парламент, той смятал да депозира оставката си пред деловодството и така на негово място от Стара Загора или Варна ИТН ще вкара народен избраник на по-задна позиция в съответната листа. 

 

 

 

Още преди концерта в „Арена Армеец“ в петък Трифонов разкрил, че нямал никакво намерение да се отърква в пленарната зала заедно с гербери и бесепари. Не искал и да му се трупат неизвинени отсъствия, за да няма недоволство у избирателите и поне за живота на бъдещия 45-и парламент нямало да се цани да е депутат.

 

 

В централата на „Одрин“ 70 в столицата вече се обсъждали трескаво имената за новата парламентарна група, като по наша информация най-вероятно Тошко Йорданов щял да я оглави.

 

 

 

Той щял да има трима заместници, от които един ще стане и зам.-шеф на Народното събрание. Трифонов обяснявал на своите в изборния ден, когато вече не се чувствал добре заради обявения от самия него по-късно вероятен ковид, че и без това срокът на годност на 45-о НС няма да е дълъг. Затова предпочитал да отстъпи мястото си на някой от редовите участници в изборната надпревара с неговата марка.

 

 

 

Досега официално потвърждение, че Дългия действително е пипнал заразата няма. Факт е обаче, че не е ясно къде е гласувал в неделя и дали се е възползвал от подвижна секция, предварително заявена до миналия четвъртък, за да не бъде уловен от камери и микрофони. Колегите му от „Ку-ку бенд“, които бяха заедно с него на концерта, обаче не са карантинирани като контактни лица от първи ред.

 

 

 

 

Да депозира отвод от депутатския стол Трифонов още преди клетвата на парламента и първия звънец няма да е прецедент в историята на законодателния орган. След парламентарния вот през 2017 г. няколко сториха същото, като първа бе преференциално избрана бесепарка.

 

 

 

Бойко Борисов също процедираше по този начин години наред при всички парламентарни избори.

 

 

Лупа бг

 

lupa.bg

Политика

More in Политика

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024