Коментари

Фейсбук с опустошителни реакции след днешната поява на Борисов

Фейсбук с опустошителни реакции след днешната поява на Борисов

bojko_borisov_bgnes
Не знаем в неделя г-н Борисов топка ли ще рита, път ли ще инспектира, манастир ли ще открива или ще изнася монолог, маскиран като брифинг. Facebook изригна срещу министър-председателят в оставка след днешната му поява на извънреден брифинг на ГЕРБ, поводът за който беше уж представяне на Плана за възстановяване и устойчивост.

„На първо място, добре е г-н Борисов да научи имената на коалициите и партиите в Народното събрание.

 

Нямам представа дали по време на отпуската си г-н Борисов е имал време да проследи работата на парламента, но народните представители на коалиция “ГЕРБ-СДС” се държаха БЕЗОБРАЗНО.  Държаха се като простаци, за съжаление.

Та, тъй като народните избраници от “ГЕРБ-СДС” блъскаха, викаха, тропаха, прекъсваха и се драха в парламентарната зала, по този начин те не позволиха на г-н Кирил Ананиев да се изкаже.

 

Но, г-н Ананиев говори сега. В неделя, в контролирана среда, без неудобни въпроси, в централата на “ГЕРБ”.

 

Ние не сме длъжни да се съобразяваме с неделните настроение на един очевидно обиден и огорчен от нацията си бивш министър-председател. Нито с желанията на прислугата му.

 

На цялата тази неадекватност, при която ние като нация не знаем в неделя г-н Борисов топка ли ще рита, път ли ще инспектира, манастир ли ще открива или ще изнася монолог, маскиран като брифинг, та на това трябва да се сложи край.

 

В парламента ги говорете тези неща, не в централата на “ГЕРБ” в неделя.

 

Това поведение напълно лишава г-н Борисов от достойнство.“

 

Facebook, Мартин Димитров

 

 

„Цар на интригите, селският хитрец отново хвърли на жълтите медии дъвка, която има да разтягат и да правят балони с нея дълго. Така от едно пленарно заседание Боко прозря тайното споразумение между ДПС и Демократична България. И веднага сътвори сюжет „Истината за Росенец“, според който Доган и Христо Иванов са се договорили за изиграят сценката на брега, за да може да сплотят електоратите на двете партии. И ето – и ДПС, и ДБ постигнали добри резултати на изборите. Естествено, че стръвта на Борисовата въдица веднага беше клъвната и сега ще се нагледаме и наслушаме на продължения на интригата. Колко му е да подхвърлиш нещо такова и да посееш семето на съмнението.
Не може да му се отрече на селския тарикат, че умее да подхвърля туй-онуй с невинно изражение и тон като „тя и дъщерята на Мая работи при нас, ама…“или как си мислел, че Татяна Дончева е юрист с висока ескпертиза, ама на оказало се, че е сбъркал.
Колкото до ситуацията с приемането на оставката на правителството и това дали се получава някакъв управленски вакуум до съставянето на ново или служебно, ще се произнесат юристите.“

 

Facebook, Венелина Попова

 

„След като беше „поръчан“ от Доган преди 8 години, тази сутрин се събуди „жертва на Държавен преврат“.
Отговорът е много прост.
Страхът от истината ви държи затворник, г-н Премиер. А истината е за смелите…“

 

Facebook, Станислав Балабанов

 

 

„До тук добре.
Говоренето е важно, но действията са определящи.
Видя се. Борисов разголен. Злобен, страхлив, примитивен. Заплашва с чакалите, но бяга страхливо.

ЗЛОБЕН. ЗЛОБЕН И ПРИМИТИВЕН.
Отказа да се яви в НС.( КОНСТИТУЦИЯТА ГО ЗАДЪЛЖАВА И ТОВА Е ИЗРИЧНО ЗАПИСАНО НЕ В ОБИКНОВЕН ЗАКОН, А В КОНСТИТУЦИЯТА- ЧЛ.80).
И ТОВА Е ТЕМЕЛА, ВЪРХУ, КОЙТО СЕ ГРАДИ, СВЕТСКАТА, ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА
НЕИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ЧЛ 80 ОТ КОНСТИТУЦИЯТА Е „ПРЕСТЪПЛЕНИЕ – ПРОТИВ РЕПУБЛИКАТА. ТАМ СА ТАКИВА ПОНЯТИЯ, КАТО- „СЪБАРЯНЕ НА ВЛАСТТА“. „ПОДРОНВАНЕ НА ВЛАСТТА“.
В РЕЗЮМЕ.
В сряда, ако той не се яви в НС то:
Председателя, прочита текст на писмо до МВР министъра.и изисква от него да достави Борисов принудително. В текста още пише, МВР министъра да информира НС на всеки 30 минути за действията си.
Информира го, че отказа от изпълнение, също влиза в рубриката+ престъпления против републиката. Председателя подлага на гласуване текста на това писмо.
Последиците. Последиците са много тежки. Престъпленията против Републиката са от най- тежките.
Ако НС не се грижи за Републиката и нейната Конституция. Коня е в реката.“

 

Facebook, Панчо Панайотов

 

 

„Между книгите, които чета и лекциите, които подготвям, хвърлям бръснещ поглед към Фейсбук.
Виждам превъзбуда, защото Той пак говорел „по телевизията“. Не си губете времето да го слушате. И без това Той ни загуби досега толкова много време.
Нека си говори, все едно нищо друго не може да прави. Ако можеше, щеше да го е направил, а не да ни профука цяло десетилетие.
От сегашно продължително време Той премина в минало свършено време.
Вече не е важно какво ще каже „по телевизията“, защото и Той не знае какво да каже. Изчерпването е пълно и освен нелепици и параноични тези, нищо друго не би могъл да роди.
Говоренето „по телевизията“ днес за него е напразно усилие и аз се надявам, че все някой от свитата му послушници, везири, лакеи и шутове ще намери смелост да го помоли да престане да се излага.
Сега единственото говорене, което Той дължи на обществото е това в Парламента. И е добре да се яви там.
След като падна от едната Власт – изпълнителната, добре е да сътрудничи на втората Власт – парламентарната. Иначе поема риска да трябва да говори пред третата Власт.“

 

Facebook, Николай Слатински

 

Фейсбук, Фрог нюз

Коментари

More in Коментари

big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024
960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024