Политика

Хаджигенов и Бабикян са водили разговори с партията на Слави Трифонов

Хаджигенов и Бабикян са водили разговори с партията на Слави Трифонов

 

phpmxiygt_559x345

 

Арман Бабикян и Николай Хаджигенов днес са били в офиса на „Има такъв народ“ и са имали неофициални разговори с ръководството на партията.

 

 

 

Сутринта казах: започваме разговори, а не преговори. И го направих. Звъннах, изпратих съобщение и с г-н Бабикян бяхме в офиса на „Има такъв народ“. Защото ние нямаме време, каза Хаджигенов пред БНР.

 

 

Той е на мнение, че без представителите на частта „Мутри вън“ до съставянето на обща парламентарна група с „Изправи се.БГ“ може и да не се стигне.

 

 

 

Ние сме едно цяло с Арман Бабикян, тази, нашата част, която е „Мутри вън“, ние сме едно цяло. А без нас няма парламентарна група. И ще има отделни депутати – Манолова, Дончева, Хаджигенов и така нататък, обясни адвокатът.

 

 

 

 

Хаджигенов определи изявленията на Мая Манолова като „говорене на типичен политик“:

 

 

 

„Така говорят истинските политици. Те говорят едно, а правят друго. Това, което казват те, е точно толкова смислено, колкото и това: Ние няма да вземем гласовете на ГЕРБ, ДПС и БСП. И как ще стане това? Дончева ще застане с ръцете на единия вход на Народното събрание, Манолова – на другия? И ще ги спрат с телата си?“

 

 

За коалицията “Изправи се! Мутри вън!” винаги съм говорил с горчивина. Това беше нещо, което трябваше да направим. Беше жертва. Направихме го, но двете госпожи допускат една дребна грешка – коалицията ни приключи на 4 април.

Това заяви пред Actualno.com Николай Хаджигенов. С което се забива нов пирон в ковчега на коалицията “Изправи се! Мутри вън!” чийто състав вече не е никак ясен.

 

 

Той отбеляза, че е напълно наясно, че мандатите на „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън“ не достигат, за да се създаде мнозинство в Народното събрание. „Пак ще го кажа – без гласовете на БСП, не можем да направим нищо. Очевидно е, че с гласовете на ГЕРБ и ДПС не правим нищо“, уточни още Хаджигенов.

 

 

 

Оф нюз, Актуално.ком

 

 

 

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024