Коментари

Цветеслава Гълъбова: Така са решили, така са гласували! Точка

Цветеслава Гълъбова: Така са решили, така са гласували! Точка

 

287a130aa7804091a118001c5b270514

 

 

Измина седмица от изборите. Реших, че е време и аз „да се изокам“.

 

 

Наслушахме се и нагледахме на анализатори – реални и набедени за такива, т.е. дежурни по анализи. Е, готино е да гледаш клакьорите как започнаха да обръщат палачинката – кой както може – едни с въртеливо движение в китката, други с лопатка, някои вече я изпуснаха на пода. Те не знаят явно, че народът български може и да е много прост /според някои мерило за това е кой за кого е гласувал/, но има памет. И няма повече да се храни с паднали палачинки.

 

 

 

Но си е забавно да гледаш сестри буруджиеви, антропологичния социолог, напоително системният директор на незнамсикакъв институт и среднопръстовия индивид – политолог, дремят по студията като накълвани мисирки и започват леееекинко да се мазнят на Станислав Трифонов – преди им беше чалгарско да говорят за него, сега вече произнасят цялото му име.

 

 

 

И ръсят ли ръсят мозък. Но все пак внимават в шекера, че да не вземе да се върне благодетелят им и да се налага пак да слагат наколенките. Не, че са махали, де. Та, за тях толкоз. Тепърва ще им гледаме сеира. Лошото е, че няма и кой да ги попита за предишните им позиции. Но, това 111-то място трябва да се заслужи, нали.

 

 

 

 

Напоследък значително място на екрана заема и деница сачева. С комсомолски плам защитава партията, която преди няколко години наричаше с какви ли не имена. И тя, и много други постоянно ни повтарят, че само те имали опит, „експертиза“ – нЕма кой да ги научи, че това е документ и се различава от експертност, но нейсе. Ще им го простим. Леят се мантрите за стабилност, а напоследък се активизираха и нападките срещу Президента.

 

 

 

Днес Сачева повтори, че бил разединил нацията. Е, не можах да разбера защо, „който не е с мен е против мен“, защо не се допуска, че в седеммилионна България има достатъчно кадърни хора със знания и експертност. Има и достатъчно извън България. Хайде да не бъдем плашени постоянно с нещо. И да не бъдем постоянно делени и обиждани. Спрете се с лепенето на етикети – който гласувал за този е такъв, за онзи – онакъв.

 

 

 

Политици, приемете, че това сме ние – българският народ. Като не ви харесваме, емигрирайте. Да, ама не – няма емигрирал политик. Но има емигрирали лекари, сестри, инженери, учители, научни работници, строители, шофьори и т.н. Защо ли са поискали неистово да станат дървета без корен, защото им е било много хубаво тук. И веднага им беше лепнат етикет, защото били гласували за ИТН. Така са решили, така са гласували. Точка.

 

Стига с тази стабилност. Стабилни сме в първите места по смъртност, по бедност, по корупция. Ако цената на падането ни надолу в тези „престижни“ класации е да бъдем нестабилни и да си извървим пътя до една истинска демокрация, ми нека сме нестабилни.

 

 

12 години водим битка за психиатрична реформа. Е, стабилни сме в непровеждането й. Не искам да съм стабилна, искам да се развивам, искам моите деца и внуци да бъдат щастливи тук – в Родината и да пътуват свободно по света. Искам да им дам корени и криле!

 

Цветеслава Гълъбова

Коментари

More in Коментари

събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024
sivilov

Ал. Сивилов: „Терористичният акт е организиран от хора, които не искат войната да спре“. И каза кой има най-голяма полза

март 23, 2024
960x540

Хора без чест и достойнство ни разиграват и мислят, че им вярваме

март 19, 2024
мигри

Трябват масови протести, защото утре, за което някои хора от години предупреждавахме, вече е днес…

март 10, 2024
волгинphpuekalp_800x

Урсула и урсулите с кожата си усещат, че краят на клиширания ЕС наближава

март 7, 2024
ирини

Дъщеря съм на човек, който на 17 години хваща пушка, за да се бори срещу неофашистката хунта в Родината си

март 6, 2024