Коментари

Le Monde за Борисов: Никой не би оцелял след тези скандали, освен ”Тиквата”

Le Monde за Борисов: Никой не би оцелял след тези скандали, освен ”Тиквата”

lemonde23
Реномирани чуждоезични издание отблизо следят изборите у нас. Много авторитетни медии определят изборите като важни, посочват, че са в сянката на корупцията, а освен това идват след бурно обществено недоволство и протести срещу управляващите. Такива статии бяха публикувани преди дни в германски медии и агенции като Reuters и Euronews.
Критични материали излизат и във френското издание Le Monde. От там се питат – кой друг освен ”Тиквата” би оцелял на власт след множество скандали…

Ето и статията:

 

Българското население е възмутено от начина, по който се управлява държавата, както и множеството скандали. Въпреки това премиерът Бойко Борисов има добър шанс да остане на власт след парламентарните избори в неделя.

 

 

 

 

 

Сценарият се повтаря почти всеки ден от Facebook профила на българския министър-председател, седнал зад волана на своя джип, рядка практика в Европа. Борисов обикаля магистрали, фабрики, централи или нови църкви в отдалечените места на страната. Слиза от джипа без маска, снима се, ръкува се, дава сакото си на работник, смее се с друг. И след това, подобно на Марлон Брандо в „Кръстникът“ с изкривено лице, набръчкано чело и присвити очи говори за построения с точност до последния сантиметър тунел, водата или магистралата с най-добро качество и построените мост след мост.

 

 

 

 

Тези лайфове траят обикновено около 10 минути. Но правителственият началник на консервативния кабинет никога не приключва без да се плъзне по линията на клиентелизма и да спомене всички пари, които държавата дава на по-уязвими групи.

 

 

 

Така протича и цялата предизборна кампания на Борисов. 61-годишният мъж е премиер на страната от 2009 г. почти без прекъсване.

 

 

 

 

Ако изборите потвърдят онова, което прогнозират всички социолози, очаква се мъжагата с физика на двукрилен гардероб, бивш каратист и бодигард да остане на власт още четири години.

 

След оттеглянето на германския канцлер Ангела Меркел от властта в Германия, Борисов на практика ще се превърне в най-дълго управлявалия европейски лидер. Това вероятно е постижение за човек, който е заобграден от толкова много скандали.

 

 

 

Кой друг би оцелял на поста, след като в публичното пространство изтичат снимки, на които се вижда как той спи гол, пистолет на нощното шкафче и пачки от 500-еврови банкноти в чекмеджето? Кой би оцелял сред постоянна корупция, накарала хиляди българи да заминат в чужбина и изкарали на улицата хиляди граждани, изразили недоволството си срещу управлението през лятото на 2020 г.? Кой би устоял на отмъщението на разочаровани олигарси, които вадят компромат след компромат? Най-вероятно никой. С изключение на “Тиквата”, както го наричат неговите сънародници.

 

Фрог нюз

 

https://frognews.bg/novini/monde-borisov-nikoi-otselial-sled-tezi-skandali-osven-tikvata.html

Коментари

More in Коментари

събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024
sivilov

Ал. Сивилов: „Терористичният акт е организиран от хора, които не искат войната да спре“. И каза кой има най-голяма полза

март 23, 2024
960x540

Хора без чест и достойнство ни разиграват и мислят, че им вярваме

март 19, 2024
мигри

Трябват масови протести, защото утре, за което някои хора от години предупреждавахме, вече е днес…

март 10, 2024
волгинphpuekalp_800x

Урсула и урсулите с кожата си усещат, че краят на клиширания ЕС наближава

март 7, 2024
ирини

Дъщеря съм на човек, който на 17 години хваща пушка, за да се бори срещу неофашистката хунта в Родината си

март 6, 2024