Политика

Бойкот! Шефовете на ДАНС и на Разузнаването не се явиха на среща при премиера Янев

Бойкот! Шефовете на ДАНС и на Разузнаването не се явиха на среща при премиера Янев

 

1024x576

 

 

 

Шефовете на ДАНС Димитър Георгиев и на Разузнаването Атанас Атанасов явно бойкотират новия министър-председател на България. Те бяха поканени днес при премиера Стефан Янев, но не се явили на срещата. Изпратили своите заместници, пише Епицентър.бг.

 

„Премиерът ги покани на среща, но те изпратиха свои заместници“, съобщи новината вътрешният министър Бойко Рашков, който настоява за оставките на двамата началници.

 

Двете агенции са извън системата на МВР и по закон са на пряко подчинение на министър-председателя. Повод за срещата стана сигналът на служебния вътрешен министър Бойко Рашков.

 

Оказа се, че в началото на май те са излезли в дълъг неплатен отпуск до септември.„Излязоха в отпуск по време на жътва – когато трябва да подготвяме избори и да дадем увереност на гражданите, че няма да има измами. Могат да бъдат върнати на работа и да бъдат освободени. Смятам, че това трябва да стане. Не може ръководителите на службите да са в неизвестност“, посочи Бойко Рашков и подчерта, че не би могъл да работи с тях, настоявайки отпуските им да бъдат прекратени веднага.

 

 

„Поканата ще се повтори – не мога да кажа кога ще се случи срещата, след което ще се вземат законови мерки срещу високопоставени длъжностни лица, които са се отклонили от служебните си места и изчакват, надявайки се, че няма да бъдат освободени от длъжност”, категоричен е министърът.

 

 

„Държавата няма как да работи с тези хора“, повтори Рашков Причината – „ДАНС е извършвала редица престъпления във връзка с използването на СРС“.

 

От справка, предоставена от МС, стана известно, че в дълъг отпуск до септември са председателите на Държавна агенция „Национална сигурност“ и Държавна агенция „Разузнаване“.

 

 

Председателят на ДАНС Димитър Георгиев е в неплатен отпуск от 7 май 2021 г. до 6 септември 2021 г. включително. Функциите му изпълнява единият от заместник-председателите на агенцията и оперативното ръководство на контраразузнаването работи.

 
Председателят на Държавна агенция „Разузнаване“ Атанас Атанасов е в неплатен отпуск от 7 май 2021 г. до 5 септември 2021 г. включително.

 

Епицентър

Политика

More in Политика

php5cjtxv_559x345

Стоилов: Няма как да пренебрегнем лявото и дясното в политиката. Който го казва, обикновено е десен

септември 24, 2021
big_21

Решихме да омърсим един 10-годишен премиер. Борисов е морален човек. Мачо, хубав, с опит – харесван от международната общност

септември 24, 2021
radev_bgnes

Радев пред евроделегацията: ЕС трябва да е силно ангажиран с борбата срещу корупцията в България

септември 24, 2021
1920x1080

Смайваща оферта: Петков и Василев са готови да работят с ГЕРБ и ДПС, ако им изпълнят пет условия

септември 24, 2021
phplwdqch_559x345

Гешев смаял делегацията на ЕП у нас с отговора си за чекмеджето на Борисов

септември 24, 2021
2112568398

Рашков за цената на тока: Някой ни е заложил бомби преди известно време

септември 24, 2021