Политика

Димо Гяуров: Шефовете на ДАНС и ДАР сами поднесоха на тепсия главите си на премиера и президента

Димо Гяуров: Шефовете на ДАНС и ДАР сами поднесоха на тепсия главите си на премиера и президента

big_cvhgftyh

 

 

Бившият шеф на разузнаването Димо Гяуров коментира в студиото на Нова телевизия, че много изненадан от поведението на шефовете агенциите за национална сигурност и на разузнаването.

 

 

Ако са излезли в отпуска , за да не бъдат уволнени, това е най-глупавият начин, заяви Гяуров и добави, че така се създава усещане за бойкот и саботаж на служебното правителство.

 

 

ДАНС на практика може всичко – да вика хора на разпити, подслушване, анализ и т.н., коментира Димо Гяуров. На въпрос на водещия Виктор Николаев дали това не превръща агенцията в опасност, бившият шеф на разузнаването отговори: „Теоретично и всяко министерство може да е опасно, ако вкараме в него недобросъвестни хора“.

 

 

 

От всичко изговорено вчера и онзи ден в обществото се наложи мнението, че това е някаква форма на бойкот, на саботаж. Ако това наистина се възприеме, то техният по-нататъшен път в агенциите е приключи“, смята той.

 

 

 

 

„И двамата председатели трудно ще избягат от оценката, че служат не на България, а на Борисов. Това е заради глупавото им поведение и вземането на безкрайно дългия отпуск. Сами си сложиха този етикет“, добави ген. Гяуров. Той разграничи това, което се случва с председателите на ДАНС и ДАР от останалите кадрови промени в рамките на МВР.

 

 

 

„Със собственото си поведение председателите на двете агенции са сложили главите си на тепсия в ръцете на министър-председателят и на президента. Дали ще ги освободят е друг въпрос. Що се отнася до другите промени – няма никакво основание за някакви писъци. Това се е случвало, ще се случва и занапред“, обясни генералът.

 

Той коментира и разпространеният от прокуратурата запис от телефонен разговор миналата година, в който се смяташе, че участва действащ президент. Според ген. Димо Гяуров записът е вследствие на поставен в сградата на президентството микрофон. Само Държавната агенция „Технически операции” би могла да направи това, поясни генералът.

 

Нова тв

Политика

More in Политика

php62c1e4_559x345

Маркет линкс: 46% са разочаровани от политическата ситуация, оценяват с 2,8 кабинета “Денков“

април 12, 2024
atanas-atanasov

Ген. Наско брани уволнения Коцев: 100% съм сигурен, че не е участвал в престъпни схеми

април 11, 2024
йовчев

Цветлин Йовчев: Живко Коцев, вместо да разследва корупция, се търкаля по сауни

април 11, 2024
eto-koi-shte-poeme-vremenno-posta-829

Радев освободи Живко Коцев като главен секретар на МВР, ето кой поема временно поста

април 10, 2024
1010x570

Българите от Херсон с видеопослание: Украйна използва български оръжия срещу нас. Спрете доставките за режима в Киев

април 9, 2024
кироооо

Кирил Петков: Не може с някакви снимки на пачки да се замазва нещо по-страшно, връщаме се в мутренските времена

април 9, 2024