Политика

Държавна охранилка: Фирма на шефа на Държавния резерв варди институции за над 80 милиона лева

Държавна охранилка: Фирма на шефа на Държавния резерв варди институции за над 80 милиона лева

 

multiforce

 

 

 

На 11 май, в последния ден на предишното правителство, Министерството на транспорта получава оферта от фирма “Мултифорс АС” за продължаване на договор за физическа охрана на сградите на ведомството срещу 850 000 лв.

 

 

 

Процедурата е с договаряне без публичен търг, тъй като “Мултифорс” вече има договор с министерството. Няма пречки договорът да бъде подновен и от новия служебен министър, тъй като има становище за съвместимост на процедурата по ЗОП.

 

 

 

Този договор е  един от многото, които “Мултифорс АС” има с държавни институции. Месец по-рано, на 8 април, Агенцията по заетостта определя единствения кандидат “Мултифорс АС” за победител в търг за охрана за 3 милиона лева.

 

 

 

Сред клиентите на фирмата през годините са Министерство на Икономиката, Министерство на отбраната, Министерство на земеделието и храните, Министерство на отбраната, Агенция по Заетостта, Агенция Военно почивно дело, Областна управа София-област, НЕК, Булгартрансгаз , Свободна зона Божурище , Топлофикация София и т.н.и т.н. Става дума за договори за над 82 милиона лева до 2020 г., а оттогава са сключени и нови.

 

 

 

Този афинитет на държавните институции към една определена фирма намира обяснение във факта, че неин действителен собственик е не друг, а шефа на Държавния резерв Станимир Пеев.

 

 

 

 

Бившият кмет на Район Панчарево е несменяем на този пост от 2010 г. Фирмата му се управлява от съпругата Магдалена Пеева, но основен акционер е самия той. Съдейки по декларацията на Пеев пред КПКОНПИ, семейството е твърде състоятелно и може да си позволи банков заем от два милиона лева.

 

 

Атанас Чобанов

Bird.bg

 

bird.bg

Политика

More in Политика

php5cjtxv_559x345

Стоилов: Няма как да пренебрегнем лявото и дясното в политиката. Който го казва, обикновено е десен

септември 24, 2021
big_21

Решихме да омърсим един 10-годишен премиер. Борисов е морален човек. Мачо, хубав, с опит – харесван от международната общност

септември 24, 2021
radev_bgnes

Радев пред евроделегацията: ЕС трябва да е силно ангажиран с борбата срещу корупцията в България

септември 24, 2021
1920x1080

Смайваща оферта: Петков и Василев са готови да работят с ГЕРБ и ДПС, ако им изпълнят пет условия

септември 24, 2021
phplwdqch_559x345

Гешев смаял делегацията на ЕП у нас с отговора си за чекмеджето на Борисов

септември 24, 2021
2112568398

Рашков за цената на тока: Някой ни е заложил бомби преди известно време

септември 24, 2021