Политика

Агресивни данъчни удрят фирми по команда, не закачат любимци на досегашната власт

Агресивни данъчни удрят фирми по команда, не закачат любимци на досегашната власт

 

4c6584efac104be3878fead7277a3f67

 

 

От седмица данъчни екипи атакуват големи фирми, предимно на бизнесмени, неодобряващи досегашното управление

 

 

Някои от тези фирми са проверявани многократно, но се подлагат на проверка отново, съобщиха потърпевши, цитирани от Фрог нюз. Това е новата тактика на вече бившия премиер Борисов и финансовия му министър Ананиев.

 

 

 

Тези проверки са отговор на скандалните разкрития за злоупотребата с власт в Комисията за ревизия на управлението. Верните на предишния кабинет и партия ГЕРБ служители имат задача да ровят и търсят някакви контра аргументи срещу ужасяващите разкази за рекет, натиск, заплахи и обвързаности между властници и приближени до тях бизнесмени.

 

Нека проверяват, да ровят, но много от изпратените данъчни се държат арогантно, нагрубяват и обвиняват, което е недопустимо. Това коментираха пред Фрог нюз служители от ударени фирми и дружества. Според тях това поведение на хората от НАП е преднамерено, прилича на наказателна акция и цели да докаже, че досегашните управляващи продължават да контролират държавни институции и структури.

 

 

 

Тези съмнения се засилват от факта, че данъчните не са започнали проверки във фирми на олигарси, оказали се в центъра на скандалните разкрития в Комисията на Мая Манолова. Например „сделката“, рекламирана като благотворителна акция, свързана с пандемията, когато оттук излетяха продукти на Иван Ангелов и Делян Пеевски, а долетяха тонове фурми. „Мисията“ се предвождаше от тогавашния икономически министър Емил Караниколов по разпореждане на Бойко Борисов.

 

 

 

Няма данъчни и в държавната АПИ и „Автомагистрали“, през които са раздадени 5 млрд лева при съмнителни обстоятелства, нито в държавния ВиК холдинг, където са налети над 1 млрд лева и пр.

 

 

 

Гражданското сдружение БОЕЦ преди година проведе разследване за работата на Националната агенция по приходите, което завърши с доклад. В него се твърди, че НАП е мафиотизирана структура, „…превърната в бухалка в ръцете на изпълнителната власт. Избирателност в действията, като едни фирми се проверяват ежемесечно, а други никога не се проверяват“.

 

Фрог нюз

Политика

More in Политика

кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024
запрянов

Военният Запрянов: Oт стратегически интерес за България e Украйна да победи, Русия е заплаха за нашата сигурност

април 15, 2024
левон

Хампарцумян: Войните стимулират технологичното развитие и по-бързия индустриален растеж

април 15, 2024
елена п

Елена Поптодорова екзалтирано от САЩ: Подкрепата за Израел е споделена и непоклатима

април 14, 2024