Политика

Бойкот! Шефовете на ДАНС и на Разузнаването не се явиха на среща при премиера Янев

Бойкот! Шефовете на ДАНС и на Разузнаването не се явиха на среща при премиера Янев

 

1024x576

 

 

 

Шефовете на ДАНС Димитър Георгиев и на Разузнаването Атанас Атанасов явно бойкотират новия министър-председател на България. Те бяха поканени днес при премиера Стефан Янев, но не се явили на срещата. Изпратили своите заместници, пише Епицентър.бг.

 

„Премиерът ги покани на среща, но те изпратиха свои заместници“, съобщи новината вътрешният министър Бойко Рашков, който настоява за оставките на двамата началници.

 

Двете агенции са извън системата на МВР и по закон са на пряко подчинение на министър-председателя. Повод за срещата стана сигналът на служебния вътрешен министър Бойко Рашков.

 

Оказа се, че в началото на май те са излезли в дълъг неплатен отпуск до септември.„Излязоха в отпуск по време на жътва – когато трябва да подготвяме избори и да дадем увереност на гражданите, че няма да има измами. Могат да бъдат върнати на работа и да бъдат освободени. Смятам, че това трябва да стане. Не може ръководителите на службите да са в неизвестност“, посочи Бойко Рашков и подчерта, че не би могъл да работи с тях, настоявайки отпуските им да бъдат прекратени веднага.

 

 

„Поканата ще се повтори – не мога да кажа кога ще се случи срещата, след което ще се вземат законови мерки срещу високопоставени длъжностни лица, които са се отклонили от служебните си места и изчакват, надявайки се, че няма да бъдат освободени от длъжност”, категоричен е министърът.

 

 

„Държавата няма как да работи с тези хора“, повтори Рашков Причината – „ДАНС е извършвала редица престъпления във връзка с използването на СРС“.

 

От справка, предоставена от МС, стана известно, че в дълъг отпуск до септември са председателите на Държавна агенция „Национална сигурност“ и Държавна агенция „Разузнаване“.

 

 

Председателят на ДАНС Димитър Георгиев е в неплатен отпуск от 7 май 2021 г. до 6 септември 2021 г. включително. Функциите му изпълнява единият от заместник-председателите на агенцията и оперативното ръководство на контраразузнаването работи.

 
Председателят на Държавна агенция „Разузнаване“ Атанас Атанасов е в неплатен отпуск от 7 май 2021 г. до 5 септември 2021 г. включително.

 

Епицентър

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024