Политика

Бойко Рашков: Ръководители на служби за сигурност масово излязоха в неплатен отпуск до септември

Бойко Рашков: Ръководители на служби за сигурност масово излязоха в неплатен отпуск до септември

big_4122

 

 

Служебният министър на МВР и служебен вицепремиер Бойко Рашков заяви в сутрешния блок на БТВ, че ръководителите на службите за сигурност са напуснали местата си до септември с назначаването на служебния кабинет:

„Не съм влизал в кабинета на министъра повече от 10 години назад. Сега заварих почти същата обстановка. Този кабинет има сериозен капацитет да отговори на обществените очаквания и да обезпечи местни избори. Имам около 20 години стаж в МВР. От студентската скамейка работя в следствените органи.

 

 

Грешат тези, които внушават, че не познавам МВР. Ръководителите на службите за сигурност при нас са излезли в неплатена отпуска до месец септември, още когато стартира служебният кабинет.

 

 

Пита се кой им е разрешил да получат такъв отпуск?! Прекалено много са на брой. Държавата в момента е без ръководства на националните служби за сигурност. Тези служби се самообезглавиха. Чистка няма, има смяна на кадри и ще има такива смени.“ – заяви гостът в студиото.

 

 

Ще гарантираме изборите, като недопуснем служители на МВР да съдействат на избиратели и симпатизанти да гласуват за точно определена партия. Става дума за купен вот и за осигуряване на гласуване за точно определена партия – ще направим възможното да не допуснем купен вот, който да изкриви политическата картина у нас. МВР умишлено си е затваряло очите за купения вот.

 

 

Той посочи, че дори малко е закъснял с първото си уволнение. Министърът каза, че хората, които са уволнени от системата, са с придобито право на пенсия. Аз се разделих и с главния секретар на МВР – с уважение.

 

 
Чистки направиха и ще направят гражданите, заяви Рашков по повод твърденията за това, че служебният кабинет провежда рокади в ключови ведомства.

 
Когато става дума за уволнения, става дума за това, че хората поискаха тази промяна, заяви още Рашков. Той подчерта, че списъци за уволнения не е имало и няма да има. „Длъжностните лица, които ще бъдат сменени в следващите дни, ще бъдат сменени заради несправяне с работата си. Имаме информация за преминаване през границата на мигранти, както и информация за служители, които са катастрофирали със служебна кола през почивните дни, коментира още Бойко Рашков.

 

 

 

Срещу длъжностни лица, които са влезли в престъпни връзки, МВР ще бъде безкомпромисно, заяви Рашков.

 

За началника на политическия си кабинет, Елена Павлова Фичерова-Караиванова, Бойко Рашков заяви, че не може да твърди, че я познава лично. „Аз се позаинтересувах от нейната биография и сам стигнах до нейния избор. Нямам никакви бележки по нейната работа, уточни Рашков. Припомняме, че според публикации в медиите Фичерова е била учредителка на партията на Васил Божков, „Българско лято“, като е била издигната за кандидат-депутат, но се е оттеглила.“, обясни вътрешният министър.

Политика

More in Политика

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024