Политика

Борисов пак се появи: 19 млн. на ден ни струва шоуто от продукта, който Радев прати в парламента

Борисов пак се появи: 19 млн. на ден ни струва шоуто от продукта, който Радев прати в парламента

 

big_111

 

 

 

Бойко Борисов изчисли колко струва на България всеки ден в парламента и за пореден път захапа държавния глава. „За разлика от другите мисля, че може само да ми е мъчно, да ми е жално и да съм тревожен от това, което наблюдавам. Парламентът беше закрит“, това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов.

„Аз се надявам, че президентът Радев не се гордее с продукта, който една година създава и накрая го прати в парламента. Дано е разбрал какво направи. Ако не е разбрал – още по-зле.

 

Изборите, които минаха бяха за 150 милиона.

 

За осем работни дни на депутатите излиза, че работата на тези хора струва 18 милиона 750 хиляди.

 

По 19 милиона на ден струва това шоу в парламента. Хубаво е, че го закриха, че с това шоу щяхме да фалираме.

Но да видим да не ни подготвят някое още по-скъпо. Но когато Европа и света си броят центовете, то ние стотици милиони харчим за шоу – нищо друго“, каза Борисов.

 

„Все пак благодаря на парламента за две неща. Да приемам, че Изборният кодекс (ИК) какъвто за всички – такъв и за нас. Ние отново ще се постараем да сме първи.

 

Второто искам да им благодаря за еър полисинга, за да може да си пазим небето.

 

Не знам дали някой няма да го обжалва, защото те ни уволниха още първия месец в желанието си да ни няма, но Конституцията казва друго.

 

Две неща за месец и половина! Чудесна работа свършиха, благодаря им. Виждам, че те продължават, а вече няма парламент. Защото може би си мислят някои от тях, че няма да станат пак депутати.

 

 

Все пак – глас народен, глас Божий. Видяха ги и едните и другите, и нас и тях, но това шоу струва много пари. По 19 милиона на ден“, каза още премиерът в оставка, пише Блиц.

 

 

 

”Това, което вчера говорихме с евролидерите за европейския стълб, ние започнахме да правим това преди 4 години. Ние вкарахме над 50 хил. деца в класните стаи, заяви той. Вчера постигнахме рекорд с ваксинирането и приоритетите са постигнати плюс зелените коридори. 37 хил. българи се ваксинираха вчера и всички лъжи за чипирането отиват в коша.”
Това заяви премиерът Бойко Борисов в оставка след участието си във втория ден от срещата на върха в Порто.

В рамките на днешната неформална сесия на държавните и правителствени ръководители на държавите-членки на ЕС е обсъдено реализирането на Европейския стълб на социалните права на равнище ЕС и на национално равнище съгласно Стратегическата програма на ЕС за периода 2019 – 2024 г. В края на срещата на върха лидерите на ЕС предстои да приемат Декларацията от Порто, в която ще бъде изложена тяхната визия за европейския цифров, екологичен и справедлив преход.

 

 
Във връзка със зеления сертификат Борисов обясни, че той не е за да затруднява. „И тези, които нямат и не искат да си извадят сертификати или да се ваксинират, ги улесняваме“, заяви той. Швеция потвърди, че успешно е валидирала данните от българския сертификат, посочи още премиерът. На 7 май, съгласно общия европейски график, бяха проведени тестове за интеграция на зеления сертификат. България премина тестовете успешно и ще е сред първите, които ще въведат в действие този сертификат, каза Борисов.

 

Политика

More in Политика

Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024