Политика

Гербаджии на протест пред „новия хотел“ на Мая Манолова! ВИДЕО

Гербаджии на протест пред „новия хотел“ на Мая Манолова! ВИДЕО

 

162011760978127

 

 

Над 80 души се събраха преди минути на протест пред т.нар.”подпорна стена” на Алепу, предава репортер на Флагман.бг.

 

 

Основното ядро бе на симпатизанти на ГЕРБ от Бургас и Приморско, а сред участниците бяха кметът на Бургас и зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николов, кметът на Стара Загора Живко Тодоров, също зам.-председател на ГЕРБ, депутатът Димитър Бойчев, Жечо Станков, Галя Желязкова, Ася Пеева, общинският председател на ГЕРБ в Бургас Иван Вълков и други.

 

 

 

Припомняме, че в края на миналата седмица Стоян Василев от Приморско хвърли бомбата и обяви, че е новият собственик на бъдещия комплекс. Той е брат на Здравко Василев, който бе кандидат-депутат от листата на „Изправи се! Мутри вън” в 2 МИР Бургас.

 

Самият Здравко се разграничи от брат си и заяви, че е разочарован от него и че не иска да има нищо общо.

 

„Вчера моя брат направи нещо, с което освен че ме разочарова, до голяма степен загуби и вярата ми в него. Обръщам се към Вас, защото изпитвам потребност ясно и категорично да заявя пред всички моята позиция относно решението му да закупи и довърши строителството на печално известната „подпорна стена“ на плаж Алепу… Освен че нямам абсолютно нищо общо с всичко, което се случва и се е случило там, каквито и да са неговите мотиви, аз не одобрявам и не подкрепям тази негова инициатива.“ – каза във видеобръщение във Facebook Здравко Василев.

 

По казуса реагира и Мая Манолова: „Тотална забрана за строителство по Черноморското крайбрежие и в защитени зони. Вече сме готови със закон за това. Здравко Василев от Приморско беше в листата ни за предишните избори. Днес се разбра, че фирма, свързана с неговия брат, е купила “подпорната стена“ на Алепу. Пълно безобразие! Там не бива и няма да се строи. И не само там, а трябва пълна забрана по цялото Черноморие.“ – каза Манолова.

 

 

„Това ли е новият хотел на Мая Манолова”, попита на протеста Тодор Костов от Приморско.

 

 

Общинският съветник от ГЕРБ в ОбС Бургас и бивш шеф на РИОСВ-Бургас Бойчо Георгиев подчерта, че ГЕРБ са спрели проекта на Алепу”.

 

 

 

„Светът не е виждал подобно нещо – подпорен хотел. Новосформираното мнозинство се опита да придобие чрез поставени лица това чудо на природата и да довърши строежа. Така ли ще управляват занапред?”, коментира Бойчо Георгиев.

 

 

 

„Мая, това ли е новата ти централа, оттук ли ще искаш да управляваш. Какво направи твоята група в парламента? Нищо! Купихте си хотел. Това направихте. Това ли е вашият нов морал!”, гневна бе друга от протестиращите.

 

 

 

„Къде е Христо Иванов?”, попита от своя страна кметът на Бургас Димитър Николов, който бе на протеста с националния трикольор в ръцете си.

 

Флагман

Политика

More in Политика

phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024
c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024