Политика

Захариева: Не знам как Асен Василев ще се справи като финансов министър, той няма представа от финанси

Захариева: Не знам как Асен Василев ще се справи като финансов министър, той няма представа от финанси

big_Untitleda26

 

 

 

Бях колега с Асен Василев, не знам как ще се справи с Министерството на финансите, защото няма абсолютно никаква представа от финансите на държавния бюджет. Надявам се да не се влоши голямата финансова стабилност, която се постига през всичките години, при един служебен кабинет е много важно да няма стрес в системата.

 

 

Това каза Екатерина Захариева за новия финансов министър в служебния кабинет Асен Василев в „Лице в лице“ по бТВ.

 

 

Асен Василев никога не е бил в Министерството на финансите, един ден няма там, за три месеца в служебен кабинет има хора, които не могат да разберат къде са коридорите на Министерството, не могат да запомнят имената на дирекциите.

 

 

А работата на служебния кабинет е да приведе страната през политическата нестабилност и да организира честни, прозрачни, почтени и демократични избори. Ако не се лъжа, това е първият случай, за финансов министър в служебен кабинет да не бъде избран човек, който е от системата и поне е работел в системата и я познава.

 

 

 

Това е един от ключовите министри. Президентът носи отговорност за избора на служебния кабинет, важно е да се проведат честни избори и след тях да има редовно правителство, каза още Екатерина Захариева.

 

 

 

Да припомним, че самата Захариева е „поливалентна“ – тя беше зам.-министър и министър на регионалното развитие, министър на правосъдието, а за последно и външен министър. 

 

 

Много ми беше трудно да обяснявам в Брюксел това, което се случва в България – защо трябва да гласуваме за първи път на избори само машинно. По това нещо, като държава член на Европейския съюз, ще се наредим  до държави като Венецуела и така нататък.

 

 

Трябваше да обяснявам, че наистина няма да е възможно да гласуваме на хартия, така че не ме радваше, че се налагаше да обясня, защото, мисля, че всеки външен министър трябва да работи за репутацията на България и повярвайте ми, беше неприятно, проблем за репутацията на България е ограничаването на гласуването с бюлетини.

 

 

 

Защото има хора, и аз съм една от тези хора, които не са поддръжници на машинното гласуване То се видя, 24% от българите искат да гласуват хартиено. Те не вярват на софтуер, който е произведен във Венецуела, аз не вярвам на софтуер, произведен във Венецуела, но момента съм поставена в ситуация да гласувам. С машини гласуването е по-бавно, каза още Екатерина Захариева.

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024