Политика

Захариева отговори на Слави: Няма как да бъдат изчегъртани 850 000 избиратели на ГЕРБ

Захариева отговори на Слави: Няма как да бъдат изчегъртани 850 000 избиратели на ГЕРБ

big_677751

 

 

 

Екатерина Захариева отговори на гръмката фраза на Слави от по-рано днес. Лидерът на „Има такъв народ“ заяви, че всичко направено от ГЕРБ трябва да бъде изчегъртано.

 

 

 

„Нашите служби и прокуратурата имат основателни съмнения за руска намеса в съмнителни взривове през последните години в България“. Това каза Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи в оставка.

 

 

В предаването „Офанзива“ по Нова нюз тя допълни, че подобно разследване тече и в Чехия и се очакват резултати от него, а междувременно България е получила подкрепа от Чехия и НАТО.

 

 

 

Външният министър смята, че нашите служби напоследък добре си вършат работата и отношението на Русия е резултат от тези разкрития. Захариева подчерта, че стремежът на България е да се поддържат равноправни отношения с Русия. Според нея е нужно да имаме обща и дългосрочна външна политика на България и тя би трябвало да се следва от всички следващи правителства, това се отнася и за въпросите с РС Македония.

 

 

Министърът в оставка смята, че сегашната политическа ситуация у нас не вдъхва оптимизъм. Според нея няма как 850 000 хиляди избиратели на ГЕРБ да бъдат „изчегъртани“, както се чуват някои желания.

 

 

Относно изборите и машините за гласуване, Захариева изрази задоволство, че няма да е външен министър в служебното правителство, тъй като ще има големи трудности с гласуването в чужбина. Тя заяви, че не знае къде ще се съхраняват машините в чужбина и кой ще ги охранява.

 

 

Екатерина Захариева заяви за предстоящите избори, че няма ка да се правят коалиции с БСП и ДПС, а ГЕРБ ще направи всичко възможно да отговори на очакването на избирателите, пише Novini.bg.

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024