Политика

Минчо Христов: ББР години наред раздава кредити на „свои хора“ с ниски лихви

Минчо Христов: ББР години наред раздава кредити на „свои хора“ с ниски лихви

 

big_11

 

 

 

От 7 години алармирам, че Българската банка за развитие дава кредити на „свои хора”, супер богати олигарси, с 3% лихва.

 

 

 

Тази банка е направена за малкия и среден бизнес, а огромни фирми са получавали кредити с ниска лихва”, заяви проф. Минчо Христов от „Движение на непартийните кандидати“ в ефира на „Здравей, България”.

 

 

 

Относно скандала с подслушването на политици, той смята, че най-важно е да се докаже дали тези твърдения са верни. Проф. Христов е на мнение, че служебното правителство се бави с отговора.

 

 

От „Движението на непартийните кандидати” ще искат премахване на хидрогенираните мазнини. Според проф. Христов те са причина номер 1 за инфаркти и инсулти. Той посочи и какви са другите точки в програмата на лявата коалиция.

 

 

 

„За нас да имаме водач на листа е нещо второстепенно. Важното е каква политика, полезна за хората, може да се провежда. Най-важното, с което започваме програмата, е драстичното увеличение на пенсиите чрез незабавното им преизчисляване и увеличаване на коефициента за прослужено време на 1,5″, посочи проф. Христов.

 

 

 

Сред другите точки в програмата им е увеличение на заплатите чрез въвеждането на необлагаем минимум и прогресивно подоходно облагане. Планира се отмяна на статута на търговски дружества на болниците, премахване на доплащането в болниците, ДДС върху лекарствата и таксата за посещение при лекар.

 

 

 

„По тази програма стигнахме до заключението, че с БСП почти нямаме различия. Докато не бъде доказано, че 5G системата е безопасна, ще сме против. Аз знам за вредните електромагнитни излъчвания. Не е доказано, че е безопасна, а много учени твърдят, че е вредна. Има специалисти, които трябва да го докажат. Аз ще се изправя срещу бедността и мизерията, в която тънат българските граждани. С Нинова не сме говорили за 5G, говорихме за пенсии, доходи, ревизия на приватизационните дейности. Това са важните неща”, обясни проф. Христов.

 

Нова тв, Лупа бг

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024