Политика

Оттегляме кандидатурата на Ципов. Всеки, който ме е атакувал, е загубил изборите

Оттегляме кандидатурата на Ципов. Всеки, който ме е атакувал, е загубил изборите

илчоbig_4826
Взехме решение да оттеглим г-н Красимир Ципов като кандидатура за председател на ЦИК. Това заяви лидерът на ГЕРБ и премиер в оставка Бойко Борисов на брифинг на партията по повод новия състав на ЦИК. Ние бяхме храбри и затова понасяме и доста удари.
Неслучайно иконата на Свети Георги е как се пробожда многоглавата ламя, каза в началото на брифинга Борисов по повод днешния празник на Българската армия. „Досега всеки, който ме е атакувал, е загубил изборите. Защото народът има инстинкт. Резултатът от изборите го видяхме. Ние имаме какво да показваме всеки ден, а те нямат. Към днешна дата мога само да съм горд с това, което направихме“, подчерта Бойко Борисов.

 

 

„Предложението ни е да оттеглим г-н Ципов, не защото не искаме да носим отговорност. Аз видях как се споглеждат и как са се сговорили партиите при Радев“, заяви премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Те не могат председател и секретар на ЦИК, какво ще стане практически. Намериха сговор, а за ЦИК – не, заяви той. „Това ли е прозрачният избор на председател на ЦИК с един кандидат? Някой им каза: Не го правете, оставете ГЕРБ пак да ви е виновен“, добави Борисов. Капанът е, че ще натоварят Ципов да подписва договори за обществени поръчки. И утре, като ги атакуваме, ще трябва да атакуваме Ципов, обясни той.

 

 

 

Кое налага на 11 юли да са изборите, защо не са по-рано, попита още Бойко Борисов. Според него президентът Румен Радев им е оставил този месец и половина, за да имитират работа. Оказва се, че петите и шестите са най-гласовити, посочи той.

 

 

„По същия начин, като за председателя на ЦИК, се уплашиха да направят правителство. Мислят, че този път ще ни уплашат – няма да ни уплашите“, заяви премиерът в оставка. „Виждате какво правят – едно и също. Искаме да се повиши еди-какво си… Излезте и кажете – парите ще бъдат оттам и там. Те използват тези дни за предизборна кампания, не правят нищо, само си говорят. Само че това няма да стане. Очаквам да ми отговорят по всичките тези теми“, подчерта Бойко Борисов.

 

 

 

Те са в сговор само срещу нас. Нито имат програма, нито имат политически действия, излъгаха за всичко, можеха да си направят правителство, но с действащ парламент, за да можем и ние да внасяме. Сега вече като знам как ни „сготвиха“ в този капан стъпка по стъпка, знам и лятото какво ни готвят. Затова се готвим с още по-голяма сила да се врежем в тях на изборите и да има парламент, заяви Бойко Борисов.

 

 

 

„И като знам колко много похарчихме за тези избори, които все едно отиват в канала, а след два месеца ще са същите резултати – или ще сме първи или втори, ще влезем в конституционна криза“, предупреди той. „Ами, ако дойде следваща вълна и няма кой да реагира – от това се притеснявам. Хубав, лош, трябва да има парламент“, подчерта Борисов.

 

„Вчера станахме свидетели на това, че всички други партии решиха реално да избягат от отговорност. Единствено ние предложихме кандидатура, защото през всичките години сме доказали, че се отнасяме изключително отговорно към това как да протече изборния процес“, заяви самият Красимир Ципов. Аз не се притеснявам от това, че съм номиниран за председател на ЦИК и мога да бъде определен като такъв. Имам 15-годишен опит и целия ми юридически опит е свързан с нормотворческа дейност и правоприлагане, подчерта Ципов, цитиран от БНТ.

 

БНТ, Гласове

Политика

More in Политика

Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024