ОБЩЕСТВО

Празен самолет пристигна да прибере руски туристи от Бургас

Празен самолет пристигна да прибере руски туристи от Бургас

 

prazen-samolet-pristigna-da-pribere-ruski-turisti-ot-burgas-1

 

 

След отмяната на полетите от Русия към България за месец май, празен самолет кацна на Летище Бургас, за да прибере руските граждани, които искат да се върнат в родината си, информира БНТ.

 

 

На борда се качиха общо 163 пътници. По-голямата част от тях са живеещи постоянно у нас. Не е ясно обаче кога ще могат отново да се върнат в България, тъй като са под въпрос и полетите през юни.

 

 

Руските граждани се надяват дипломатическите спорове между София и Москва и геополитиката да не попречат на туризма.

 

 

Живея в България 10 години и отивам на гости при сина ми. Така се получи, че отмениха полетите, добре че на 9 май остана. Обратно ще пътувам евентуално чак след месец, ако не отменят полетите. Надявам се, нашите отношения да се изгладят и в края на юни да има чартърни полети„, сподели пред Bulgaria On Air Вера Сизова.

 

 

Сложно е да се каже защо са отменени полетите. Мисля, че е и политика, но и пандемията попречи. Следващият месец се надявам да полетят самолетите, но нямам достоверна информация„, каза Вечислав.

 

 

 

Който обича активния отдих, мисля, че ще дойде на море в България, а руснаците обичат Турция, защото там има повече хотели. Нашите консулски центрове в Русия ще започнат да издават туристически визи след 15 май„, заяви Данаил.

Руснаците, които имат имоти имат едногодишни и двугодишни визи.

 

 

 

Трябва за две седмици да замина по работа в Москва и затова нямам проблем, но ако е за туристи, които искат да дойдат – има проблем„, смята Владимир.

 

 

Възможно е властите на Русия да направят нещо, за да има нормален сезон. Следващата седмица ще стане ясно и дали България ще бъде включена официално в списъка с неприятелски държави на Русия.

 

 

Руски туристи на фона на това, което се случва с нашето отношение с руснаците с този политически скандал, не очакваме. Тези полети сто и няколко са повече хората, които имат апартаменти, много малко са групите„, каза хотелиерът в Слънчев бряг Веселин Налбантов.

 

 

Засега няма индикации за канселиране на полети за активните летни месеци – юни, юли и август, със сигурност ще имаме повече туристи, защото предната година беше буквално колапс„, каза кметът на Бургас Димитър Николов.

 

 

 

За месец юни от Русия за Летище Бургас са планирани 136 полета, а за Летище Варна – 46.

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
Доц._Андрей_Чорбанов_6274957821127726242_2408442630338807554_original

Проф. Андрей Чорбанов: Ваксината срещу коклюш не е за възрастни. Крие риск от тежки нежелани реакции

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
php1gkx09_559x345

България пред епидемия от коклюш: До месец болните ще бъдат най-малко хиляда

април 22, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024