Коментари

Представете си – не само Илчовски, а Черепа да отиде да бъде изслушан в парламента

Представете си – не само Илчовски, а Черепа да отиде да бъде изслушан в парламента

 

karbovski-predstavete-si-ne-samo-ilchovski-a-cherepa-da-otide-da-bade-izslushan-v-parlamenta-1

 

 

А сега, представете си – не само Илчовски, а Черепа да отиде да бъде изслушан в Парламента. И Миньо Стайков и Банев и всички, които лежат без съд и присъда.

 

 

 

Демокрацията изисква тези хора да бъдат защитени, за да говорят. Смелостта им изисква те да бъдат защитени – като защитени свидетели срещу мафията. Какво може да загуби обществото от разказа им? Невинността си?

 

 

Ако се чудите какво правихме 12 години докато властта укрепваше своя бастион – вече знаете – страхувахме се. Страх и отстъпки за всички, които се опитваха да работят. Щетите – големи или ограничени, са част от общата ни биография на хора опитващи се да се справят с един нов, непознат, безчестен и жесток авторитарен режим. Как се строшава такъв режим? С говорене. Най-трагичното е, че говоренето е оставено на Илчовски в момента.

 

 

Не говорят журналисти и интелектуалци – говорят милионери, които не си харесват живота. В това парадоксално изречение е цялата ни беда.

 

 

 

Госпожо Манолова, виждам че се опиянявате от успехите си в борбата с мафията. Но нищо не правите докато не изслушате Черепа и низходящия след него списък на хора, чийто бизнес е тотално експлоатиран, краден, шантажиран и накрая обран.

 

 

 

Цветан Василев? Миньо Стайков? Банев – който писа пространно във фб какво с е е случило в бизнеса му? После спря да пише. Как да пишеш от затвора? А кметицата на Младост – Десислава Иванчева, чийто вопли във фб също потънаха?

 

 

 

Това е шанс Манолова да остане в историята. Със списъка на Манолова от защитени свидетели. Или друг подход – търсете имена по браншове – в цялата държава всеки бранш е под ръководството на сив кардинал. На приближен до властта милионер. И срещу него – друг милионер, който е мачкан.

 

 

 

Това ще е първата промяна с ранг на революция в историята на България, започната и завършена от милионерите. Ако им дадете думата, ако ги защитите процесите на промяна са гарантирани.

 

 

 

И да, започнете с Черепа. Все пак той беше пръв.

 

 

Мартин Карбовски

Коментари

More in Коментари

960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
960x540

Тази арт-инсталация е струвала 100 000 лева. Аз съм виждал графити в подлези, в които има повече „арт“

април 28, 2024
phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024