ОБЩЕСТВО

Сезонът пред катастрофа: Без руски туристи по Черноморието ни, Москва анулира полетите до България

Сезонът пред катастрофа: Без руски туристи по Черноморието ни, Москва анулира полетите до България

 

plaj_bg_chernomorie

 

 

 

Русия спира полетите на свои туристи за България – за това алармираха от Регионалната туристическа камара.

 

 

 

Това се случва след призива на руския политик Владимир Жириновски, един от най-горещите привърженици на президента Владимир Путин, който поиска държавата официално да забрани купуването на имоти в България, както и пътуванията до страната ни с туристическа цел.

След като британските и германските туроператори анулираха полетите до България за месеците май и юни, сега това се случва и с полетите от Русия.

 

 

 

„Полетите им за Бургас, за месец май са отменени, като следваща дата не е поставена. Също така имаме информация от руски граждани, че в момента нашето посолство не издава визи за България. Визи се издават само за смесените бракове“, заяви Христина Славова от Бургаската регионална туристическа камара.

 

 

 

В Поморие, дори в квартала, станал известен като „Малката Москва“, не се чува руска реч. Няма ги собствениците на имоти, които си идват през лятото в България.

 

 

„Резервации правят. Всички очакваха решението при какви условия ще се влиза в България, но на този етап предплата не взимаме от руски туристи, тъй като миналата година се налагаше да ги връщаме. И миналата година имахме много резервации, но всички знаем какво се случи през сезона“, обясни управителят на хотел в Поморие Деляна Цонева.

 

 

 

Александър от две години живее в България. Казва, че след забраната да пътуват в Турция сега руснаците няма да почиват и на нашето море.

 

 

„Все едно е какво е казал Жириновски, главно е това, което е казал диктаторът. А диктаторът отмени полетите за България, както знаете преди това ги отмени и за Турция. На този етап всички полети са забранени.

 

 

 

Пропагандата е, че България не може да приеме тези полети, разбира се това не е така. Досега летяха, нямаше проблем“, категоричен е Александър Викторович.

 

 

 

Миналото лято спадът на руските туристи е бил 60-70%, на места до 80% основно заради пандемията. От бранша казват, че сега ситуацията е още по-сложна заради напрежението в дипломацията между България и Русия.

 

 

Лупа бг

lupa.bg

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024