Политика

Тошко Йорданов: 9 септември дойде

Тошко Йорданов: 9 септември дойде

 

big_vjhyu

 

Днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново заговори за периода на социализма и тоталитаризма в България. Макар че той често се връща назад във времето, за да заклейми управляващите след 9.IX.1944 и най-често да дискредитира така БСП, новият паралел с епохата на Народния съд едва ли е схваната от всички.

 

 

 

Всъщност, Борисов даде отговор пряко на думи, казани в ефир от Тошко Йорданов от „Има такъв народ” в предаването му по 7/8 тв снощи.

 

 

Там „дясната ръка” на Слави Трифонов в политиката заяви: „Независимо, че част от колегите ми от телевизиите явно не са схванали този факт, че е дошъл 9 септември, така да се изразя, и живеят още в миналото, тя реалността ще дойде.

 

 

Думите обаче не бива да се изваждат от контекста на разговора, който водеше Йорданов в ефир и който беше свързан с проблемите в българското образование. Разсъждавайки на темата защо се пораждат те, водещият обясни, че това е само защото начело на държавата е стоял „един примат”.

 

 

 

Ето какво каза Тошко Йорданов, преди да е обяви метафорично, че е „9 септември дойде”:

 

 

 

„Когато приматът е начело на държавата, какво очаквате да се случва в образованието?(… ) Дори министрите на образованието да са били умни мъже, отсреща стоеше един примат, който го интересуваше да си задоволи нагона, евентуално ако спинка да го заснемат и да си напълни чекмеджето и той изобщо не разбира какво е образованието, каква е дългосрочната му цел, той изобщо не разбира какви поражения нанася, защото не може да мисли в такъв порядък (… )Това е така, ако управляващите искат да се занимават с далавери.

 

 

Поне в момента не е така, защото тези, които правиха това в последните 15 години, са вече обикновени граждани. Да, още ги варди НСО, това-онова, но са обикновени граждани. Независимо, че част от колегите ми от телевизиите явно не са схванали този факт, че е дошъл 9 септември, така да се изразя, и живеят още в миналото, тя реалността ще дойде.“

Политика

More in Политика

Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024