Личности

Тръмп пред журналисти: Ще се кандидатирам отново за президент

Тръмп пред журналисти: Ще се кандидатирам отново за президент

 

big_10fe

 

 

Той призова своите лоялни поддръжници да повярват в неговото движение „Направи Америка отново велика“ („Make America Great Again“).

В интервю с журналистката Мария Бартиромо той каза, че „100%“ мисли да се кандидатира отново и обеща, че кампанията му ще бъде „много успешна“.

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви пред журналистите по-ясно от всякога досега, че ще се кандидатира за президент през 2024 г., съобщава The Independent, цитиран от Агенция „Фокус“.

Според изданието думите на бившия държавен глава са отговор на речта на Джо Байдън пред Конгреса в сряда, която бележи първите му 100 дни като лидер на страната. В продължителна реч Байдън определи първите месеци от президентството си като време на „криза и възможности“ и провъзгласи, че „Америка отново е на крака“. Той се спря подробно на плановете за възстановяване на икономиката след пандемията от коронавируса и за справяне с извънредната ситуация в климата.

В статията се отбелязва, че след речта на президента, сенаторът от Южна Калифорния Тим Скот вече е изразил официалната гледна точка на Републиканската партия, но Тръмп не чака дълго и урежда интервю в любимия си телевизионен канал Fox News.

Бившият президент също се обяви за „баща на ваксините“ и подчерта, че той заслужава по-голямо признание за борбата срещу коронавируса в САЩ. Доналд Тръмп обвини Байдън, че „унищожава на страната“ с имиграционната му политика на границата с Мексико и предупреди, че „убийци“ заливат страната от Централна Америка.

Освен това той многократно подчертава, че претърсването на апартамента на бившия му личен адвокат Рудолф Джулиани от федералните прокурори е било „несправедливо“.

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023