Коментари

The New European: Годините на управление на Борисов изглежда свършиха, България е пред нов старт

The New European: Годините на управление на Борисов изглежда свършиха, България е пред нов старт

big_skyline-4582510_960_720e84

 

 

 

Макар и със закъснение все повече западноевропейски медии започнаха да пускат публикации за управлението на ГЕРБ в минало време.

 

 

Новата политическа реалност в България, в която Борисов няма да е водещ фактор, бавно се осъзнава дори у нас.

 

 

Малко са европейските лидери, които са по-цветни и противоречиви от българския премиер Бойко Борисов. Това пише в коментар на изданието The New European, предаде Факти.

 

 

Статията посочва, че сега е възможен нов старт за България. Припомня се, че началото на края за Борисов е дошло през миналото лято.

 

 

Тогава в публичното пространство се появиха снимки от неговата спалня, на които се виждат чекмеджета, пълни с пачки. Въпреки неговите оправдания, тези изображения идеално пасват на идеята за корупцията, с която българите свързват неговото правителство.

 

 

След изборите през април, годините на управление на Борисов изглежда си отидоха. Сега България стои пред най-големите политически промени, пред които е била изправяне през последните над двадесет години.

 

 

Припомня се, че Борисов спечели първите си избори, обещавайки големи промени. Страната обаче продължава да е най-бедната в ЕС. Тя е и най-ниско класираната от страните в групата в глобалния индекс за възприемане на корупцията.

 

 

Припомнят се няколко скандални случая от последния мандат. Такива са разкритията, че голяма строителна компания е предоставила имоти на висши държавници на цени, далеч под тяхната пазарна стойност. Посочват се и твърденията, че висши прокурори са притискали бизнеса, заплашвайки с фалшиви преследвания.

 

 

Държавният глава Румен Радев се определя като постоянен съперник на Борисов. След избирането си, той постоянно критикува правителството.

 

 

 

През миналата година в страната започнаха мащабни протести, след като прокурори нахлуха в президентството. Това доведе до появата на няколко протестни партии.

 

 

 

Най-видната от тях е Има такъв народ. Тя изглежда има големи шансове да измести Борисов, но тепърва ще трябва да състави програма.

 

 

 

След последните избори партията реши да не съставя правителство, вероятно очаквайки по-добър резултат на нов вот. Такъв предстои да се състои.

 

Факти бг

Коментари

More in Коментари

IMG_20211205_225050

И това, ако е живот….Да си депутат с функция кенефопридружител

декември 5, 2021
big_big_big_big_8_4_

Петър Волгин: Озаптете Кирил Петков

декември 5, 2021
big_big_1745

Кралев от ГЕРБ захапа младия председател на НС: Това ли е новият морал в политиката?

декември 4, 2021
istinata-triabva-da-se-kazva-350

Д-р Сардовски: Истината трябва да се казва. Ваксинираните са източник на предаване на вируса

декември 4, 2021
big_1c38

Аспарух Илиев: Комунизмът е виновен за това, че българите не вярват на ваксините и не разбират що е наука

декември 3, 2021
12c2771db6b45c7c9ab8f8b0539916d4

Много силна реч на Костадин Костадинов! Останалите – дежурни клишета и общи приказки

декември 3, 2021