Политика

Дончев: Възможно е Бойко Борисов отново да бъде предложен за премиер. Може и Митов

Дончев: Възможно е Бойко Борисов отново да бъде предложен за премиер. Може и Митов

big_tom

 

 

 

Един от влиятелните хора в ГЕРБ обяви любопитна новина, свързана с първия човек в партията. Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев допуска лидерът Бойко Борисов отново да бъде предложен за премиер, но не изключва ГЕРБ да излъчи и заместника му Даниел Митов, когото излъчи и в 45-ия парламент, макар и неуспешно.

 

 

„За всяка министерска позиция, дори и за министър-предстедател, имаме повече от един възможен кандидат. Това означава голям човешки ресурс. Даниел Митов беше номинацията ни за премиер в рамките на изтеклия парламент, възможно е отново да е той. Възможно е да е и титулярът на партията. Всичко зависи от куп фактори“, каза Дончев пред Нова телевизия.

 

 

 

По думите му не ГЕРБ е в политическа изолация, а върви атомизация на политическия живот и никоя политическа сила не иска да работи с другите.

 

 

 

Помолен да направи оценка в каква степен санкциите на САЩ срещу шестима българи по закона „Магнитски“ съсипват репутацията на ГЕРБ, Дончев отговори, че действието на САЩ отразява „дневния ред на обществото – това, което се коментира по медиите, улиците кьошетата“. Според него „държавата търпи укор, че дневният ред на обществото очевидно не е станал в пълна мяра дневен ред на институциите“. Дончев не разпозна лидера си Борисов като „настоящия политически лидер“, подкупван от бизнесмена Васил Божков, който е един от санкционираните и сам свидетелства, че го е правил.

 

 

 

Дългосрочният ефект ще е, че всяка политическа сила ще е внимателна с кои изявени хора с високи доходи работи, заключи Дончев.

 

 

 

 

По повод протестите пред Съдебната палата с искане за оставка на главния прокурор Иван Гешев той коментира, че проблемите на съдебната система прекалено се персонифицират с личността на настоящия главен прокурор, който е избран по надлежния ред. „На някои политически сили целият смисъл на съществуването е да бъдат срещу някой – срещу Гешев, срещу Борисов“, каза Дончев.

 

 

 

На въпроса кой е записал Борисов, отговори с „От къде да знам“ и добави, че мнозина имат усещане, че са били подслушвани, но са нужни и доказателства.

 

 

 

Дончев определи служебния кабинет като силно политизиран, действащ със замах, все едно че ще управлява 10 години. „Има фигури, които знаят какво правят, и други, които не знаят друго, освен да се оплакват от всеки. Много ми се иска да свършат и някаква работа“, каза бившият вицепремиер, пише dnevnik.bg.

Политика

More in Политика

phpuxpwn9_559x345

Райчев: Борисов още не може да повярва, че монополното му управление приключи

септември 25, 2021
sobstvenikat-na-ekont-stava-deputat-ot-prodaljavame-promanata-1

Собственикът на „Еконт“ става депутат от „Продължаваме промяната“

септември 25, 2021
big_200d

Валери Найденов: Партиите са кухи тенекии, депутатите се назначават от олигархията

септември 25, 2021
php5jemdo_559x345

„От няколко месеца сме президентска република. Властта се услади на Радев и служебното правителство“

септември 25, 2021
big_123c

Цените на тока и парното ще скочат с много от 1 януари, обяви Делян Добрев

септември 25, 2021
big_Untitled493

Асен Василев: Завел съм иск срещу Тошко Йорданов в съда

септември 25, 2021