ОБЩЕСТВО

Пуснаха Сретен Йосич на свобода!

Пуснаха Сретен Йосич на свобода!

йосичbig_194227925_1902283679937116_8605347856076772703_n-139x300

 

 

Соченият за „най-голям кошмар“ на Борисов Сретен Йосич е пуснат на свобода.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се оплака още преди години, че сръбският бос го е поръчал.

 

 

 

Гранична полиция и други служби са имали директива за повишено внимание през този уикенд. Причината е, че кралят на сръбския ъндърграунд Сретен Йосич излезе от затвора за първи път от 12 години. Тъй като престоят на Йоца Амстердама зад решетките започна след залавяне в София, публична тайна е, че той има зъб на някои български политици.

 

 

 

Именно от съображения за сигурност службите ни продължават да следят дейността и движението му след толкова време, съобщи „България днес“.

 

 

 

Йосич лежи в супер модерния затвор „Забела“ в град Пожаревац. Пътят от там до София е по-малко, отколкото от нашата столица до Черноморието. Заради добро поведение Йоца е бил награден с градска отпуска и я е ползвал уикенда.

 

 

 

Сръбското издание „Курир“ разказва подробности за пускането на свобода на Йосич. Босът, който вече навърши 59 години, е бил посрещнат от жена си Вера Милосавлевич и синовете му. От първия си брак той има Николай и Небойша, а от втория – Джордже, Марко и Алексей.

 

 

Според свидетели, запечатали паметния момент и на снимка, Сретен Йосич не се е променил особено. Не е отслабнал или напълнял, прическата му е същата, единствено леко е побелял. Репортер на „Курир“ се свързва и с жената на Йосич Вера, която казва, че всичко е наред, а разделеното семейство се насладило на всеки момент заедно.

 

 

Йоца Амстердама най-много се разчувствал, когато видял внука си Андрей, който вече стана на година и половина. През цялото време гушкал малчугана. След уикенда Йосич се е прибрал обратно зад решетките на „Забела“.

 

 

Арестът в София

 

Първо през 2003 г. от Белград предупреждават, че сръбският наркобос Сретен Йосич е поръчал убийството на тогавашния главен секретар на МВР. Няколко месеца по-рано по искане на Холандия, българската полиция е заловила у нас Йосич и го е предала на правосъдието там. Борисов ръководи акцията.

 

Йосич пребивава от нас още от средата на 90-те с чужда самоличност. Има общ бизнес с Бай Миле и се твърди, че двамата контролират трафика на синтетична дрога в цяла Европа.

 

 

Цялата статия в  „България днес“.

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

кироооо

Кирил Петков: Не може с някакви снимки на пачки да се замазва нещо по-страшно, връщаме се в мутренските времена

април 9, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
1530x993_264x83_nikolay-denkov_4_

На изпроводяк! Николай Денков се оплака пред западни посланици: Русия е виновна за корупцията в България

април 8, 2024
живко

Ж. Коцев: Знаех, че Марин и Стефан са контрабандисти, поддържах връзки с тях от лоялност към Рашков

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
селфи

Живко Коцев признал за чадъра над контрабандните канали и сам дал показания срещу Петя Банкова

април 7, 2024